Slovanisti dobyli východ. Pred Ligou majstrov hlásia formu (FOTO)

Hokejisti Slovana Bratislava to spravidla nemajú na východe na ružiach ustlané. Na prázdninový trip na opačnú stranu republiky však budú spomínať iba v dobrom. V Michalovciach sa cítili ako v bavlnke a okrem dvoch víťazstiev si užili aj zemplínsku pohostinnosť a výlet k čarovnému Morskému oku. V Košiciach potom na ľade tradičného rivala zavŕšili vydarený víkend a na cestu domov si do autobusu nakladali novučičký Eastern Cup.

„Bol to náročný turnaj," vyslovil sa s trofejou v ruke kapitán Michal Sersen. „Zápasy mali veľmi slušné tempo a pre nás to bola výborná príprava. Napokon sme získali trofej a sme teda radi. Najdôležitejšie je však to, že naša sa približuje k tej, ktorú si želáme. Je to iba august a určite to bude ešte lepšie. Trend je však pozitívny."

Spokojne naladený bol pred odchodom z Košíc aj tréner Róbert Döme.

Hodnotím to celkom fajn. Mali sme tu päť pätiek, šancu dostali všetci a trochu nám opäť zamotali hlavy. Pre nás je východ trochu ďaleko, ale cítili sme sa tu dobre. Hotel, strava, ľudia, všetci boli príjemní. Navyše to boli užitočné zápasy," poznamenal kormidelník belasých. Za najhorší výkon na turnaji označil paradoxne ten proti Košiciam. „V poslednom súboji sme nehrali tak dobre, ako v predošlých, ale chýbali nám kľúčoví hráči. Nešlo o úmysel, mali menšie zranenia a tak sme ich radšej šetrili. "

Pomerne vtipne vyznieva skutočnosť, že trénera Slovana po záverečnom zápase prekvapila zlatá trofej odovzdaná do rúk kapitána Sersena. „Priznám sa, ani som nevedel, že sme vyhrali. Nevedel to ani nikto v kabíne. Z celkového prvenstva máme samozrejme radosť, ale už v autobuse zapnem notebook a začnem pracovať na ďalších veciach," nepreceňuje hodnotu triumfu na letnom turnaji Döme. Viac ako trofej ho potešili výkony tímu. „Hráme veľmi dobre v obrane. Mužstvo sa formuje a zatiaľ je to okej. Naplno nás však preveria až Leksand a Fribourg, čiže mužstvá európskych kvalít. Do štartu Ligy majstrov ešte doliečime menšie zranenia, vyladíme taktické veci a štvrtok už letíme. Cieľom bude dobrá reprezentácia Slovana a slovenského hokeja. "

Trofej ukoristenú na ľade tradičného rivala vníma s rezervou aj Michal Sersen.

Je to fajn, ale nepreceňujeme to. Stále je to iba príprava. Každý športovec však túži vyhrávať a za tieto víťazstvá sme teda vďační," vyslovil sa 35-ročný rodák z Gelnice. Slasť z celkového prvenstva umocnila skutočnosť, že sa tak stalo práve v Košiciach, čiže na ľade súpera, ktorý oslavuje – rovnako ako Slovan – storočnicu. „Každý zápas proti Košiciam je zaujímavý pre divákov i hráčov. Bolo to opäť vyrovnané a dramatické do poslednej sekundy. Táto rivalita bude zaiste pokračovať aj počas sezóny."

Ambíciou osláviť storočné jubileum sa netaja obaja osemnásobní majstri Slovenska.

„Bude to zaujímavé, ale na titul nemyslíme iba my dvaja. Bude to náročné sezóna a našou úlohou je urobiť našu prácu najlepšie ako vieme. Ani jeden zápas však nebude ľahký, pretože nás sa chce vytiahnuť každý súper," dodal Michal Sersen.

Fakty z Eastern Cupu

Najproduktívnejší hráči: 1. Bruno Mráz (HK Dukla Ingema Michalovce) a Vadim Pereskokov (HC Košice) obaja 5 bodov (2 góly + 3 asistencie)
Najlepší strelec: Roman Žitný (HK Dukla Ingema Michalovce) 4 góly

      Eastern cup - nedeľa:
      HC Košice - HC Slovan Bratislava 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
      Góly: 12. McPherson - 1. Gašpar, 16. Yogan
      
      KAC Klagenfurt - HK Olimpija Ľubľana 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
      Góly: 5. Pance, 26. Koblar, 28. Zezelj

      HK Dukla Ingema Michalovce - DVTK Jegesmedvék Miškovec 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
      Góly: 15. Regenda, 15. Žitný, 22. Valtola, 28. Mráz, 38. Mráz - 27. Szabad

      konečné poradie 1. ročníka Eastern cupu:
      1. HC Slovan Bratislava      3 3 0 0 13:2 11 (2)
      2. Olimpija Ľubľana      3 3 0 0 11:4 10 (1)
      3. HK Dukla Michalovce  3 2 0 1 13:9 7 (1)
      4. HC Košice            3 1 0 2 11:9 4 (1)
      5. DVTK Miškovec      3 0 0 3 6:15 (3)
      6. KAC Klagenfurt      3 0 0 3 4:15 1 (1)
      pozn.: v zátvorke sú body za dodatkové samostatné nájazdy

 


Fotogaléria

Súvisiace články