Vyjadrenie hlavného trénera dorastu HC Slovan Bratislava M. Dostála k udalostiam po 4. zápase finále

Rád by som ako hlavný tréner tímu HC Slovan Bratislava dorast spolu s mojím kolegom Tibor Višňovským vyjadril ospravedlnenie za správanie a emočné zlyhanie štyroch hráčov, ktorí svoje správanie oľutovali. Je mi ľúto, že až cez osobnú skúsenosť si uvedomili, aké následky so sebou prináša takéto správanie, ktoré sa s našou trénerskou a klubovou kultúrou vôbec nestotožňuje. Aj keď emócie patria k hokeju treba ich vedieť zvládať, k čomu hráčov vedieme a ideme príkladom. Musia si uvedomiť, že pri akejkoľvek situácii reprezentujú klub, trénerov a  svoju rodinu. Takéto správanie neospravedlňuje ani všetky nekalé podnety zo strany súpera a divákov, ktoré naši hráči museli zniesť.

Tento skrat úplne zatienil celoročnú prácu a námahu na zisk striebra, ktoré s odstupom času berieme ako veľký úspech. Verím, že si z toho chlapci zoberú celoživotné ponaučenie a pre ostatných mladých dospievajúcich hráčov to bude výstraha. V priebehu sezóny sme pracovali nielen na hokejových kvalitách tímu ale aj na mentálnych, urobili sme dosť nepríjemných a nepopulárnych opatrení. Táto situácia nám len ukázala že musíme ešte prísnejšie a precíznejšie pracovať na morálnych hodnotách ako rešpekt, úcta, pracovitosť a ich zlepšení.

Aj navzdory vzniknutej situácii by sme chceli všetkým hráčom poďakovať za úspešnú sezónu. Mohol to byť ešte krajší príbeh so šťastným koncom, no niekedy aj prehra môže byť z výchovného hľadiska výhra a môže byť nápomocná v ich hokejovom raste.

Michal Dostál
hlavný tréner dorastencov HC Slovan Bratislava