Výber SR 16 podľahol rovesníkom zo Švajčiarska

SCUOLE, BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov neuspela v prvom z troch prípravných stretnutí proti rovesníkom zo Švajčiarska. Výber vedený trénerom Radoslavom Heclom prehral v Scuole 2:6. Domáci tím o svojom triumfe rozhodol prakticky už v prvej tretine, ktorú vyhral 3:0.

 

Ďalšia dva presné zásahy pridali hokejisti z krajiny helvétskeho kríža hneď v úvode druhej tretiny a po necelých 24. minútach už vyhrávali 5:0. Po piatom góle z hokejky krídelníka Paula Daneyrola prišlo na strane Slovenska k striedaniu brankárov – Daniela Ďuriša nahradil Matej Marinov.

 

Gólostroj domácich sa podarilo ukončiť až v poslednej sekunde druhej časti hry Filipovi Mešárovi. Najvydarenejšou, z pohľadu výsledku, bola pre mladých Slovákov tretia tretina, ktorá skončila nerozhodne 1:1. V 50. minúte dostal domácich opäť do päťgólového vedenia Joel Marchon a na konečných 2:6 upravil o minútu neskôr útočník Pavol Štetka.

 

Reprezentácia SR16 odohrá druhý duel so Švajčiarskom zajtra o 15.00 h., trojzápasovú sériu uzavrie nedeľný duel so začiatkom o 12.00 h.

 

Prvý z troch prípravných zápasov – Scuole, Švajčiarsko:

Švajčiarsko “16“ – Slovensko “16“ 6:2 (3:0, 2:1, 1:1)

Góly SR: 40. Mešár (Slafkovský, Braun), 51. Štetka (Štefančík, Braun).

Zostava SR 16: Ďuriš (od 24. min. Marinov) – Chovaniak, Kocúr, Miklovič, Nemec, Socha, Mešár, Kapičák, Patzelt – Štefančík, Mešár, Slafkovský, Ožvald, Stümpel, Bačo, Šotek, Štetka, Pokorný, Braun, Ulbricht, Horváth.

Vylúčení: 4:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: F. Fausel, A. M. Wiegand – L. Nater, R. Dufner.