V oficiálnych fanzónach môžete vyhrať 700 lístkov na zápasy Slovenska

BRATISLAVA - Do Bratislavy a Košíc sa na 2019 IIHF majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji chystajú tisícky fanúšikov. Počas zápasov, ale aj v čase mimo zápasov, sa môžu zabaviť v oficiálnych fanzónach, ktoré vyrástli v pešej dostupnosti Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave a Steel arény v Košiciach. Určené sú aj pre fanúšikov bez vstupeniek. Ľahko sa môže stať, že niektorí budú z fanzón odchádzať so vstupenkami. Tí fanúšikovia, ktorí sa zapoja do „cashless“ platobného systému, môžu od organizátora vyhrať 100 vstupeniek na každý zápas Slovenska, dohromady teda až 700 lístkov.„Je to naozaj „lastminute“ akcia. Sme veľmi radi, že môžeme aj touto správou potešiť fanúšikov deň pred začiatkom majstrovstiev,“ povedala riaditeľka komunikácie 2019 IIHF MS Michaela Grendelová.

Atrakcie vo fanzónach sú určené pre mladších i starších.Sú preto ideálnym miestom na vychutnanie si atmosféry hokejového vrcholu roka pre rodiny s deťmi. Vstup je bezplatný, otvorené budú hodinu pred začiatkom prvého zápasu hracieho dňa, zatvárať sa budú hodinu po skončení posledného. Svoje brány otvoria prvýkrát v piatok 10. mája, definitívne sa zatvoria v nedeľu 26. mája.

Hodinu pred každým stretnutím sa v oboch fanzónach začne sprievodný program, ktorý vyvrcholí štvrťhodinu pred vhadzovaním. Na hlavnom pódiu sa okrem populárnych moderátorov Fun rádia Sajfu, Jula, Very, Didiany a Mima pred bratislavským Istropolisom a Juniora s Marcelom v košickom Kulturparku predstavia aj viacerí dídžeji, lokálne hudobné skupiny, revival a tribute kapely (Bon Jovi, Greenday či Guns N´ Roses, AC/DC), ale aj deti zo základných umeleckých škôl. Fanzónu v Bratislave otvorí 10. mája folková skupina Hrdza. Medzi lákadlá vo fanzónach patria v Bratislave vystúpenia Kandráčovcov v sobotu 11. mája či hudobno-zábavnej kapely Ščamba o dva dni neskôr, v Košiciach zasa v pondelok 13. mája vystúpia IMT Smile. Súčasťou programu vo fanzónach je vysielanie hokejových zápasov. Bratislavskí návštevníci tak uvidia na veľkoplošnej obrazovke aj všetky stretnutia slovenskej reprezentácie.

Hokejoví fanúšikovia sa vo fanzónach dobre zabavia aj v stánkoch partnerov a sponzorov 2019 IIHF majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji. Získať či vyhrať v nich môžu nielen zaujímavé suveníry s hokejovou tematikou vrátane pukov, šálov, pier, tričiek či dresov, ale aj vstupenky na zápasy. Na niekoľko minút sa môžu stať aj hokejovými brankármi a prostredníctvom virtuálnej reality čeliť strelám najlepších svetových hokejistov. Ak sa niekto cíti ako útočník s tvrdou strelou, môže si vyskúšať streľbu na hokejovú bránku. Dobrá zábava bude pri príprave džúsu z čerstvých pomarančov, pri skladaní oblečenia. Dámy sa zasa môžu nalíčiť v hokejových rukaviciach a všetci si budú môcť vyskúšať simulátor stavebného bagra.

V ponuke je aj fotografovanie pri rôznych foto stenách s tematikou hostiteľských miest i šampionátu, či písanie odkazov pre mladých slovenských hráčov. Vo fanzóne sa pravdepodobne objavia aj hokejové hviezdy Miroslav Šatan, Marián Hossa či Patrik Eliáš, pri troche šťastia sa fanúšikovia stretnú aj s hráčmi účastníckych tímov. Hokejisti veľmi radi navštevujú predovšetkým stánok so suvenírmi, ktorý je súčasťou fanzón.

Dobre postarané bude aj o žalúdky návštevníkov. V ponuke okrem kvalitných jedál budú aj nápoje a pivo. V areáloch zábavy sa bude dať platiť vlastnou kreditnou či debetnou kartou, ale aj špeciálnymi predplatenými „cashless“ kartami, ktoré získajú fanúšikovia priamo na mieste. Práve vďaka „cashless“ karte sa môže jej majiteľ dostať aj k jednej zo 700 vstupeniek na zápasy Slovenska. V stánkoch s nápojmi a jedlami nebudú predajcovia prijímať hotovosť.

Celé 2019 IIHF majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa snažia byť šetrné k životnému prostrediu, inak to nebude ani vo fanzónach. Využívať sa budú poháre, taniere a príbory z ekologických materiálov. Logo zelených MS bude viditeľné v celom priestore.

Fanzóny sú miesta pre stretnutia fanúšikov z celého sveta, ktorí v nich vedia vytvoriť skvelú atmosféru. Radi by sme pozvali do týchto areálov aj rodiny s deťmi, aby si užili pravú hokejovú atmosféru. Chceme, aby hokejom nežili len štadióny, ale aj fanzóny. Verím, že sme pripravili kvalitný sprievodný program a výbornú ponuku aktivít a atrakcií, ktorými splníme očakávania návštevníkov šampionátu,“ dodala Michaela Grendelová.


Anketa

Aký výsledok dosiahnu naši hokejisti na MS v Bratislave a Košiciach?

1. - 4. miesto
36% (141)
 
5. - 8. miesto
40% (159)
 
9. - 16. miesto
24% (97)