MS2019: Nemeček a Pellegrini hodnotili šampionát: "Sme hokejová republika"

BRATISLAVA - Predseda vlády SR Peter Pellegrini prijal v utorok na Úrade vlády SR v Bratislave predsedu Organizačného výboru IIHF majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji Igora Nemečka. Spoločne zhodnotili priebeh tohtoročného svetového šampionátu, ktorý sa konal na Slovensku.

Organizovanie medzinárodných športových podujatí je podľa Petra Pellegriniho významným prostriedkom na šírenie dobrého mena Slovenska vo svete. Ako uviedol Igor Nemeček, všetci účastníci šampionátu odchádzali z Bratislavy so slovami chvály a mnohí z nich sa vyjadrili, že tohtoročné majstrovstvá boli najlepšie zorganizované MS v hokeji za uplynulých desať rokov. Pozitívna odozva od zúčastnených mužstiev a delegácií teda potvrdzuje, že Slovensko je schopné profesionálne a kvalitne pripraviť medzinárodné športové podujatianajvyššej úrovne.

Spokojnosť bola aj na strane návštevníkov z rôznych kútov sveta. Igor Nemeček šéfa vládneho kabinetu informoval, že hokejové zápasy si v Bratislave a Košiciach pozrelo celkovo 472.648 divákov a návštevnosťou sa šampionát zaradil na historické deviate miesto.

Pellegrini deklaroval, že slovenská vláda je pripravená hokejovému hnutiu pomáhať aj finančne a investovať do budovania moderných štadiónov, aj výchovy mladých talentov: "Sme hokejovou republikou a túto medzinárodnú značku musíme vo svete udržať."

Predseda vlády dostal od Nemečka na stretnutí dar v podobe pamätnej zlatej medaily z tohtoročných MS.

TASR informoval prostredníctvom tlačovej správy Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.