Tréner juniorov HK Poprad: Chlapci sú nabudení, zaberáme naplno

LETNÁ PRÍPRAVA. Po nečakanom ukončení sezóny začiatkom marca sa už mládežnícke výbery po celom Slovensku začínajú pripravovať na tú novú. Ako sa na hráčoch prejavili dva mesiace bez skupinových tréningov a ako dnes vyzerá príprava v súvislosti s bezpečnostnými opatreniami sme zisťovali u juniorov HK Poprad.

Bolo to 10. marca, keď mohli juniori HK Poprad spečatiť postup do finále extraligy juniorov, v ktorom sa mali stretnúť s rovesníkmi z Banskej Bystrice. Namiesto toho v ten deň vláda zakázala pre šíriaci sa koronavírus organizovanie kultúrnych, športových a verejných podujatí. A bolo po sezóne. S reštartom krajiny a postupným uvoľňovaním opatrení sa krok za krokom do normálu vracajú aj hokejové kluby. „S letnou prípravou sme začali 6. mája a prakticky všetko absolvujeme vo vonkajšom prostredí a za pomoci hygienických prostriedkov,“ povedal tréner juniorov HK Poprad Jozef Skokan. Hráči dodržujú rozostupy, trénujú v niekoľkých skupinách a z posilňovne si do exteriérov vynášajú aj posilňovacie stroje. Samozrejme toalety, šatne ani sprchy ešte v súčasnosti nevyužívajú. No so zlepšujúcim sa stavom počtu nakazených na COVID-19 by čoskoro mohlo prísť k uvoľnenie aj týchto opatrení. „Možno už čoskoro nám bude dovolené využívať aj telocvičňu, lebo prípravu na koordináciu tela a obratnosť považujem v tomto medzi-sezónnom období za veľmi dôležitú,“ konštatuje Skokan. 

Takmer dva mesiace trénovali jeho zverenci individuálne a možnosti na kontrolu odpracovaných plánov boli v čase šíriacej sa nákazy obmedzené. Neprišli teda mladí hokejisti do prípravy s vyššou hmotnosťou, ako býva zvykom? „No, niektorí mali navyše aj štyri kilá. Ale celkovo toto obdobie dobre zvládli a sú poriadne nabudení do práce. S morálkou nie je problém, zaberáme naplno,“ hovorí tréner juniorského tímu Popradu. O termíne prípadného návratu na ľadovú plochu ešte nevedia nič, nateraz majú tréningový plán nastavený do konca budúceho mesiaca. V prípade potreby budú plán prispôsobovať aktuálnej situácii. Tréner Skokan nezabudol okrem hráčov pochváliť aj činnosť svojho asistenta, ktorým je bývalý slovenský reprezentačný obranca Radoslav Suchý. „Pracuje veľmi dobre. Verím, že keď takto bude pokračovať, môže to dosiahnuť k vyšším trénerským métam,“ uviedol. Na Suchom si cení najmä skutočnosť, že sa hneď „nehrnul“ do trénovania seniorského tímu, ale začal pri mládeži. „Veľa sa rozprávame o tréningových plánov, veľa sa pýta a je do toho naozaj veľmi ponorený,“ dodal Jozef Skokan.