V sobotu odštartuje play-off Extraligy juniorov, základnú časť ovládol bratislavský Slovan

BRATISLAVA (SZĽH) – Aktuálny ročník Extraligy juniorov vstúpi v sobotu do vyraďovacej časti. Osem najlepších tímov dlhodobej súťaže bude v nasledujúcich týždňoch bojovať v play-off o majstrovský titul. Všetky série (štvrťfinále, semifinále, o 3. miesto, finále) sa hrajú na tri víťazstvá. 

V základnej časti Extraligy juniorov sa najviac darilo Slovanu Bratislava, ktorý nazbieral 96 bodov v 45 zápasoch. Hráči z hlavného mesta mali najlepšiu defenzívu, keď inkasovali iba 83 gólov, a v úvodnom kole play-off vyzvú ôsmu Trnavu. Druhí Popradčania zaostali za Bratislavčanmi iba o päť bodov a vo štvrťfinále ich čaká repríza finálovej série z vlaňajška, pretože úradujúci majstri z Košíc obsadili vo vyrovnanom strede tabuľky až siedmu pozíciu.

Na tretie miesto po základnej časti sa zaradili juniori trenčianskej Dukly, ktorí medzi najlepšou osmičkou narazia na hokejistov Banskej Bystrice. Štvrtú Žilinu preverí najlepšia ofenzíva ligy z Nitry. Juniori spod Zobora nastrieľali v základnej časti 183 gólov v 45 dueloch. 

Práve nitriansky útočník Max Ferkodič ovládol individuálne štatistiky základnej časti Extraligy juniorov. S 63 bodmi sa stal najproduktívnejším hráčom a s 31 gólmi aj najlepším strelcom súťaže. Zároveň dominoval v hodnotení +/- s 38 kladnými bodmi. Najviac asistencií nazbieral Martin Benko zo Žiliny (34). 

Medzi brankármi mal najlepšiu úspešnosť zákrokov Dávid Irsák zo Skalice (93,08 %) a najnižší priemer inkasovaných gólov Matej Vereš z Trenčína (2,22). Najviac víťazstiev si pripísal Filip Kubiridžák zo Žiliny (21) a najviac čistých kont vychytal Šichabutdin Gadžiev zo Slovana Bratislava (5). 

V sobotu odštartuje taktiež baráž o Extraligu juniorov, v ktorej sa stretnú tímy umiestnené na 11. a 12. mieste po základnej časti najvyššej súťaže a mužstvá na 1. a 2. priečke nadstavbovej časti I. ligy juniorov. Všetky kluby odohrajú šesť zápasov vo formáte každý s každým raz doma a raz vonku. Zo štvorice HK Dukla Michalovce-mládež, MHA Martin, Draci Liptovský Mikuláš a HC Prešov získajú dva najvyššie postavené tímy barážovej tabuľky miestenky do nasledujúceho ročníka Extraligy juniorov.

Dvojice štvrťfinále play-off Extraligy juniorov

HC SLOVAN Bratislava (1.) – HK Gladiators Trnava (8.) 
HK ŠKP Poprad (2.) – HC Košice (7.)
HK DUKLA Trenčín (3.) – BARANI Banská Bystrica (6.)
VLCI Žilina (4.) – MMHK Nitra (5.) 

1. zápas (18. 3.), 2. zápas (19. 3.), 3. zápas (25. 3.), prípadný 4. zápas (26. 3), prípadný 5. zápas (28. 3.)

Program baráže o Extraligu juniorov

1. kolo (18. 3.)
Dukla Michalovce-mládež – HC Prešov
MHA Martin – Draci Liptovský Mikuláš

2. kolo (19. 3.)
HC Prešov – Draci Liptovský Mikuláš
HK Dukla Michalovce-mládež – MHA Martin

3. kolo (25. 3.)
MHA Martin – HC Prešov 
Draci Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce-mládež

4. kolo (26. 3.)
HC Prešov – HK Dukla Michalovce-mládež
Draci Liptovský Mikuláš – MHA Martin

5. kolo (1. 4.)
Draci Liptovský Mikuláš – HC Prešov 
MHA Martin – HK Dukla Michalovce-mládež

6. kolo (2. 4.)
HC Prešov – MHA Martin
HK Dukla Michalovce-mládež – Draci Liptovský Mikuláš