V Minsku na úvod prehra SR 16 s o rok staršími Bielorusmi

SR 16 pre sezónu 2014-2015, foto Ivan Kopčáni

MINSK (SZĽH) - "Sme sklamaní, zápas v ktorom sme chceli a mali bodovať, celé družstvo v prvých dvoch tretinách  sklamalo," bola reakcia Tomáša Kochana, trénera reprezentačného výberu Slovenska do 16 rokov po štvrtkovej prehre 2:4 v Minsku s o rok staršími hokejistami Bieloruska.  V úvodnom dueli turnaja o Pohár prezidentského športového klubu v malej hale Čižovka Areny, kde hrali svoje zápasy Slováci na tohtoročných MS,  v 18. min síce vyrovnali gólom Krivošíka, no v druhej časti inkasovali trikrát   Mladí Slováci sa usilovali čosi urobiť s výsledkom, ale jediný gól v záverečnej tretine stačil len na kozmetickú úpravu.  V piatok o 11.00 h SEČ nastúpia mladí Slováci proti rovesníkom z Ruska.

O Pohár prezidentského športového klubu v Minsku - štvrtok:

Bielorusko "17" - Slovensko "16" 4:2 (1:1, 3:0, 0:1)
Góly SR "16": 18. Krivošík (Fehérváry, Liška), 55. Fehérváry (Kövér, Krivošík. V bránke SR do 40. min. chytal Kostelný, od 41. min. Sklenár

Tréner Tomáš Kochan: "Chlapcov sme v prvých 40 minútach nespoznávali, bolo to  bez bojovnosti a potrebného nasadenia, zabudli na to, čo sme si povedali v príprave a pred samotným zápasom. Pritom naším cieľom, určite reálnym, bolo dnes naplno bodovať, lenže na to nestačí zabrať iba jednu tretinu. Mladíci sa jednoducho musia naučiť, že víťaziť môže iba kompaktný tím a nie súbor jednotlivcov! Samotný zápas sa hral slušne bez akýchkolevk zákerností, vyšší počet dvojminútových trestov ovplynila menšia ´mela´ v závere s troma vylúčenými na oboch stranách. V piatok nás čakajú 17-roční Lotyši, ktorí podľahli 3:6 výberu Rusku 16.  Videli sme úvodnú tretinu a v nej mladí Rusi hrali sotva na 60 percent z toho čo proti nám v príprave. Na druhej strane tri góly Lotyšov tiež čosi signalizujú."

Rusko "16" - Lotyšsko "17" 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Káder reprezentačného družstva SR 16 na turnaj v  Minsku  (6. - 9.11.2014):

Hráči: Adam Dúžek, Richard Jakubec, Juraj Jankula (HK Dukla Trenčín), Jakub Kostelný (HK Dukla Trenčín/MŠK Púchov), Martin Kupec, Martin Majerík (HC‘05 Banská Bystrica), Filip Jakab, Erik Kovács (HC Slovan Bratislava), Daniel Demo, Filip Krivošík (HK Ružinov ´99 Bratislava), Dávid Boldižár, Jakub Kövér (HC Košice), Filip Maňák (P.H.K. Prešov), Patrik Halama, Miloš Kelemen (Hkm Zvolen), Adam Liška (HK Ružinov ´99/ŠHK KŠK Bratislava), Miloš Fafrák (MHA Martin), Juraj Sklenár (MMHK Nitra), Adam Žiak (HK ŠKP Poprad), Martin Vičan (HC Topoľčany), Marek Korenčík (MsHKM Žilina), Michal Juščák (C Red Bull Salzburg/Rak.), Ondrej Šišolák (HC Sparta Praha/ČR), Martin Fehérváry (IF Malmö Redhawks, Švéd.)

Realizačný tím: manažér Richard Turaz, tréner Tomáš Kochan, asistent trénera Róbert Rehák, tréner brankárov Marko Milý, masér Miroslav Harvančík, lekár MUDr. Pavel Láska

Turnaj o Pohár prezidentského športového klubu (všetky zápasy v tréningovej hale Čižovky, časy v SEČ)

Pohár prezidentského športového klubu v Minsku logo

piatok 7. novembra: Slovensko "16" - Rusko "16" (11.00), Lotyšsko "17" - Bielorusko "17" (14,15)
sobota 8. novembra: Slovensko "16" - Lotyšsko "17" (11.00), Bielorusko "17" - Rusko "16" (14.15)