SR „16“ odišla zo Zlína bez víťazstva

ZLÍN (SZĽH) – Hokejová reprezentácia Slovenska do 16 rokov neuspela ani vo svojom druhom vystúpení na turnaji troch krajín v Zlíne, po domácich rovesníkoch nestačila ani na výber o dva roky starších Maďarov a prehrala 4:5.

Slováci sa dokázali vysporiadať s fyzicky vyspelejšími súpermi, boli hokejovejší, ale doplatili na individuálne chyby. V druhej tretine umožnili Maďarom streliť tri góly a dostať sa do vedenia. V tretej časti hry slovenskí mladíci dokázali vyrovnať na 4:4, na ďalší zásah súpera však už napriek tlaku a dobrým príležitostiam neodpovedali.

„Musím chlapcov pochváliť, že fyzicky stačili na starších rovesníkov. Dva roky robia veľký fyzický rozdiel. Doplatili sme na naše chyby, ktorými sme v druhej tretine posadili Maďarov na koňa. V závere sme nepremenili tutovky. Remíza by bola spravodlivejšia, hokej sa však hrá na góly. Šancí sme dnes premárnili dosť veľa,“ hodnotil súboj tréner SR „16“ Jerguš Bača.

Slovenská šestnástka absolvovala na turnaji v Zlíne svoje prvé dva zápasy v sezóne. V novembri pre výskyt ochorenia v tíme necestovala na podujatie v Bielorusku, v medzisviatočnom období mala pôvodne ísť do Fínska. Previerka na Morave padla trénerom vhod, aby vyskúšali adeptov na reprezentačný dres.

„Odchádzame síce bez bodu, ale kiež by sme mali viac podobných akcií. Na rozdiel od oboch súperov u nás väčšina mužstva nehrala viac ako 6 týždňov žiaden zápas, niektorí mohli trénovať len individuálne. Česi i Maďari majú zápasový rytmus, sú v tréningovom procese. Teším sa, že nás český zväz prijal aspoň na tento turnaj,“ pridal postreh Jerguš Bača.

Najbližšie by sa šestnástka mala predstaviť vo februári v Lotyšsku. Ak to koronavírusová situácia nedovolí, v hre je aj možnosť ďalších zápasov s českými rovesníkmi. „Budeme hľadať cestu, aby sme sa stretli a mohli hrať,“ dodal Jerguš Bača.

 

Slovensko „16“ – Maďarsko „18“ 4:5 (2:1, 0:3, 2:1)

Góly SR "16": Liščavský 2, Lašš, M. Petraš.