Slovenský výber do 18 rokov odštartoval juniorskú extraligu víťazne

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ (SZĽH) - V 1. kole Extraligy juniorov si poradili slovenskí reprezentanti do 18 rokov s družstvom Michaloviec 6:2. Už v 2. minúte viedli 2:0 a skóre postupne narastalo. To sa zastavilo na čísle 6. V ďalšom kole sa Bartánusovi zverenci predstavia v sobotu 12. septembra v Prešove a v nedeľu 13. septembra v Košiciach.

Anton Bartánus (tréner Slovenska "18"): "Pred premiérou v juniorskej extralige sme boli pokope päť dní. Od prvej chvíle bolo cítiť, že naši chlapci idú po víťazstve, usilovali sa plniť všetky systémové prvky. Zápas nebol veľmi náročný, na druhej strane bolo treba vziať do úvahy, že z tímu, ktorý štartoval na Hlinkovom memoriáli sme mali k dispozícii iba šesť chlapcov. Michalovčania mali vekovo dosť zmiešaný káder aj chlapcov ročníka 1998, ktorých nie je v súťaži až tak veľa. Prednosť majú skôr hráči ročníkov 1996 a 1997. Tam už sú rutina a skúsenosti badateľné. Videli sme to aj v zápasoch Žilina - Liptovský Mikuláš a Trenčín - Liptovský Mikuláš. Mnohí z kádra z úvodu sezóny dali prednosť zahraničiu, preto sme v premiére tohto ročníka postavili na štart aj šiestich hráčov ročníka 1999 z tímu SR "17". Pre nás je kľúčovým mesiacom apríl a dovtedy nás čaká ešte veľmi veľa práce."

Extraliga juniorov - 1. kolo:

Slovensko "18" - HK Mládež Michalovce 6:2 (3:0, 2:2, 1:0)

Góly: 1. Vybiral (Václav), 2. Urbánek (Fafrák), 13. Krempaský (Fafrák, Urbánek), 25. Václav (Fereta), 39. Šmída (Vašaš), 44. Krištofovič (Rybár, Liška) - 27. Herteľ (Hercik, Weiss), 40. Radetskyi (Vorona, Mesaroš).

Vylúčení: 2:1 na 2 min, Fereta na 10 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

Rozhodovali: Kalina - Bednár, Šoltés - 56 divákov.

SR "18": Kožiak - Žiak, Krempaský, Rajnoha, Forrai, Švarc, Dlapka, Fereta, Púchovský - Václav, Hrabčák, Vybiral - Vašaš, Šmída, Smolka - Krištofovič, Rybár, Liška - Urbánek, Havrila, Fafrák.