SHL: Dubnica, Žilina, Spišská a Topoľčany so zástupcami v zostave týždňa

BRATISLAVA (SZĽH) – Štrnásť zápasov, stotri presných zásahov a nový líder individuálneho bodovania – to aj mnoho iného priniesol uplynulý týždeň Slovenskej hokejovej ligy. Do akcie sa dostalo celkovo dvadsaťdva brankárov a minimálne jeden kanadský bod získalo stodvadsaťtri korčuliarov, plus brankár Juraj Halo. Gólový stroj Žiliny presne pálil dvadsaťjedenkrát, čím počet presných zásahov zaokrúhlil na číslo sto. Zostava týždňa tentokrát vyskladaná zo zastupiteľov štyroch celkov.

Marcel MELICHERČÍK (HK Spišská Nová Ves)
Odkedy sa popradský rodák rozhodol posilniť Spišskú Novú Ves, medzi tri žrde bol nasadený do siedmich stretnutí, pričom v dvoch nebol prekonaný ani raz. Priemerne inkasuje iba 2.17 gólu na zápas a percentuálna úspešnosť zákrokov skúseného gólmana činí 95.24%. Viac, než dvakrát ho v zápase dokázali prekonať iba hokejisti Topoľčian. Uplynulý týždeň svoje kvality potvrdil, vybojoval spomínané druhé čisté konto, vychytal dve výhry a je štatisticky najúspešnejším brankárom, ak rátame tých, ktorý odchytali aspoň päť stretnutí. 

Ján JARÁBEK (MHK Dubnica nad Váhom)
Dubnica sa do zápasového kolotoča vrátila po pauze zapríčinenej karanténou, no miesto v zostave týždňa si okamžite vybojoval jeden z obrancov Považanov. Dobre stavaný bek Ján Jarábek získal v troch stretnutiach štyri kanadské body za asistencie. Najskôr proti Leviciam vytvoril pre spoluhráčov oba góly Spartaka, potom si po jednej asistencii pripísal proti lídrovi zo Žiliny, respektíve mladíkom z osemnástky. S ôsmimi kanadskými bodmi na konte je po kolegovi z obranného páru Dominikovi Trškovi druhým najproduktívnejším obrancom svojho tímu.

Martin LENĎÁK (Vlci Žilina)
Keď sme vyššie zakončili produktivitou obrancov, teraz ňou budeme začínať. Kanadské bodovanie defenzívne ladených hráčov vedie žilinský Martin Lenďák. Odchovanec košického hokeja doposiaľ v sezóne ani raz neabsentoval, čo zohralo taktiež dôležitú rolu pri zbere šestnástich kanadských bodov. Okrem piatich asistencií pomohol k vysokým víťazstvám Vlkov aj premiérovým presným zásahom do siete Skalice. 

Matej GIĽÁK (HK Spišská Nová Ves)
Jediným hráčom, ktorý oproti minulému týždňu „obhájil“ svoje miesto v tejto rubrike je Matej Giľák, ďalšia nedávna akvizícia východniarov. Po svojom návrate do rodného mesta sa mu začalo dariť, Spišská našla v jeho osobe potrebné strelca, a tak z tohto transferu ťažia obe strany. Na deväť presných zásahov mu stačilo naskočiť do šiestich stretnutí a po heroickom šesťgólovom minulom týždni dáva ostatným ligovým strelcom jasne najavo, že s ním v tomto ohľade treba rátať.  

Ondřej JURČÍK (Vlci Žilina) 
Z pohľadu zisku kanadských bodov sa stal najlepším hráčom uplynulého týždňa Žilinčan Ondřej Jurčík. Pri kanonádach svojho tímu ich nazbieral celkovo sedem, za tri góly a štyri asistencie. Navyše až dva jeho trefy do čierneho mali prívlastok víťazne. Spoločne s Patrikom Koyšom a Jaroslav Markovičom vytvoril azda najnebezpečnejšiu prvoligovú lajnu. Tretí žilinský útok získal spoločne neskutočných sedemdesiatšesť kanadských bodov.

Róbert VARGA (HC Topoľčany)
Najmenej pukov z vlastnej siete lovili za posledných sedem dní hokejisti Topoľčian. Ich defenzívna bariéra bola prekonaná len trikrát. Okrem skvele fungujúcej obrany však „žochári“ disponujú rovnako kvalitnou ofenzívou. Na jej čele je dokola omieľaná trojica Jurák – Kalináč – Varga. Reč je znovu o poslednom menovanom, pre ktorého znamenali tri vystúpenia zisk piatich bodov. Svoju vizitku na čele tabuľky strelcov vylepšil Bratislavčan o štyri góly. Za zmienku rozhodne stojí fakt, že za tri stretnutia sa do bodovej listiny zapísalo až osemnásť korčuliarov Topoľčian, vrátane brankára Hala. Toto všetko svedčí o obrovskej vyrovnanosti tretieho celku tabuľky.