Regenda je odhodlaný zabojovať o NHL, Michalovčanom sa odmení večerou

Takto pred rokom štartoval prípravu na ľade s úmyslom nadviazať na solídnu prvú seniorskú sezónu v drese materskej Dukly Michalovce. To ešte Pavol Regenda netušil, že v extralige dokáže zdvojnásobiť svoju extraligovú produktivitu, v reprezentačnom drese si zahrá na oboch vrcholných podujatiach roka, získa olympijský bronz a podpíše zmluvu s klubom NHL Anaheim Ducks.

„Posledná sezóna bola veru peknou jazdou. Nabral som veľa skúseností v extralige i v reprezentácii. Všetky tie veľké turnaje ma posunuli výrazne dopredu. Videl som, na čom mám pracovať a snažím sa na tom pracovať,“ rozhovoril sa 22-ročný Hažínčan, ktorý sa po návrate z úvodného kempu Ducks pripravuje v domácich podmienkach a využíva aj možnosť tréningov na ľade s „líškami“. „Určite si cením možnosť pripravovať sa s Duklou a v rámci tréningov sa snažím nezavadzať. V tejto partii som však strávil dve sezóny a som preto naozaj rád, že môžem byť opäť jej súčasťou. Osobne som však stále iba vo fáze tvrdej prípravy na suchu a na ľad chcem chodiť iba trikrát týždenne. Teraz potrebujem nabrať hlavne silu a kondíciu.“

Viacerí spoluhráči si ho už doberali a od hráča s NHL kontraktom požadujú odmenu. „Hlavný podpichovač Peťo Galamboš je zatiaľ tolerantný a nič nepýtal. Keď však nadíde deň môjho odchodu, tak sa určite nejako odvďačím a chlapcom pripravím nejakú večeru ,alebo niečo podobné. Nemusia sa báť,“ odkázal Regenda do šatne Dukly so širokým úsmevom.

Spoločne s agentom momentálne riešia termín odletu za oceán. V tejto chvíli nie je isté, či sa zúčastní už nováčikovského, alebo iba hlavného kempu Ducks. Iste je, že do Kalifornie odletí v septembri.

„Ja sa tam každopádne teším. Už počas prvého kempu ma totiž ohromili profesionalita klubu a podmienky. V tréningovom centre bolo všetko luxusné a nové. Niekedy bolo na ľade viac trénerov, ako hráčov. Priestor na zlepšenie je tam obrovský,“ poznamenal mladý Zemplínčan, ktorý je odhodlaný zabojovať o miesto v prvom tíme Anaheimu. „Určite v to verím, ale konkurencia je tam obrovská. Každý člen kádra vie hrať hokej na špičkovej úrovni. Počas prvého kempu tam boli draftovaní chlapci, ktorí boli o pár rokov mladší ako ja. Veľký výkonnostný rozdiel tam však nie je. Bude to teda boj. Beriem to preto tak, že musím ísť pomalými krokmi nahor. Ak by som neodštartoval sezónu v NHL, ale v San Diegu, tak sa nič nedeje.“

Z pohľadu kádra Ducks sa teší na stretnutie s viacerými hráčmi, ktorých mohol doposiaľ sledovať iba v televíznych prenosoch. „Všetci hovoria o Zegrasovi. Nemám rúčky ako on, ale možno ho niekedy trafím na tréningu a získam plusové body,“ vylúdil šibalský úsmev reprezentačný útočník.

Najbližších pár týždňov plánuje využiť na poctivú prípravu a popri tréningoch stíha absolvovať aj viaceré akcie pre fanúšikov. O tie nie je núdza, jeho popularita na Zemplíne je totiž momentálne taká, že ak by kandidoval na primátora, tak by to mohli protivníci rovno vzdať.

„Neviem či sa to dá nazvať slávou, ale je to sen každého hokejistu. Viem však veľmi dobre, že predo mnou je ešte veľmi dlhá cesta. Urobím však všetko preto, aby som si jedného dňa zahral NHL. Úvodný kemp v Anaheime moje odhodlanie iba posilnil. Zažil som tam veľkú profesionalitu a špičkové podmienky. Dodalo mi to ešte väčšiu chuť do práce a už teraz sa teším na novú sezónu,“ dodal Pavol Regenda.