Mešár mieri za Slafkovským, za ubytovanie zaplatí sladkosťami

Desať týždňov poctivej driny na suchu i na ľade je minulosťou a teraz už ostáva len nastúpiť do lietadla a presunúť sa do centra diania. Deväťnásťročný útočník Filip Mešár pracoval počas celého leta na splnení úloh nadiktovaných predstaviteľmi Montrealu Canadiens, pričom v závere prípravy obúval korčule štyrikrát do týždňa. Využíval pritom ľady v Poprade, Liptovskom Mikuláši i Kežmarku.

„Potreboval som hlavne nabrať na svalovej hmote a vylepšiť dynamiku,“ prezradila nám 26-tka vlaňajšieho draftu. Smer Montreal naberie už v nedeľu 20. augusta a po prílete do Kanady sa ho ujme Juraj Slafkovský. Mladý Košičan trénuje v zámorí už od 2. augusta.

Juro je tam už dlhšie a po mojom príchode by sme mali spoločne s trénermi trénovať asi desať dní. Potom ma čaká nováčikovský turnaj, po ktorom bude nasledovať hlavný trojtýždňový kemp,“ popísal svoj najbližší program Mešár. S jednotkou draftu 2022 bol počas uplynulých týždňov v pravidelnom kontakte. „On je tam už pár týždňov a má tam vlastný byt. Sľúbil mi, že ma u seba prichýli. Verím, že to bude zadarmo,“ pousmial sa 19-ročný rodák zo Spišskej Belej, ktorý si však do batožiny pre istotu pribalí aj malé úplatky. „Vezmem mu tam asi nejaké sladkosti a horalky. Inak však toho veľa nosiť nemusím. V Kanade sa totiž o nás starajú výborne a máme tam všetko, čo potrebujeme.“

V porovnaní so situáciou spred roka je Filip v komfortnejšej situácii. Za sebou už má vydarenú sezónu v OHL (v Kitcheneri získal 55 bodov v 61) zápasoch a okúsil už aj atmosféru AHL.

„V klube boli radi, že som odohral sezónu v Kanade a zvykol som si na tamojší hokej i život. Musím povedať, že mne sa ten rýchly a fyzický hokej zapáčil. Na novú sezónu sa preto teším a už nech som v tej Kanade,“ vyslovil sa so širokým úsmevom na tvári talentovaný útočník, ktorého ciele pre blížiacu sa sezónu sú jasné. „Chcem sa samozrejme ukázať v najlepšom svetle. Ľudia z Canadiens mi vraveli, že by som mohol začať sezónu na farme v AHL a potom je to iba na mojich výkonoch. Nebudem tajiť, mojim osobným cieľom pre túto sezónu je odohrať aspoň nejaký zápas v NHL. Urobím preto maximum.“