Prehra nám môže pomôcť, vraví Valach. My už nemáme čo stratiť, vedia „bryndziari“

Výbornú východiskovú pozíciu si vo štvrťfinále play-off Tipos extraligy vybojovali hokejisti Michaloviec. Už v pondelok mali šancu v najrýchlejšom možnom čase oslavovať postup do semifinále na ľade Zvolena, no prvý mečbal nevyužili. Po výhre „rytierov“ 3:2 sa séria už v stredu vráti do Michaloviec za stavu 3:1 pre Zemplínčanov.

Valach: Nič sa nedeje, v stredu to chceme ukončiť

Pochopiteľne, hostia chceli sériu čo najskôr ukončiť. V pondelok sa však neprezentovali takým výkonom, ako v predchádzajúcich zápasoch. Rozdiel bol predovšetkým v pohybe a dôraze. V týchto aspektoch ich Zvolenčania prvýkrát prevýšili. „Dali sme menej gólov než súper, ale nemyslím si, že to je nejaký problém. Pokračujeme tak, ako sme hrali doteraz. Verím, že to už v stredu doma zvládneme,“ rozhovoril sa Marek Valach, ktorý v 42. minúte vyrovnával na priebežných 2:2.

HC OSY SNV

Hokejisti Michaloviec sú jednu výhru od semifinále. Zdroj foto: TASR

Aj Dukla mala viacero veľmi dobrých gólových príležitostí, predovšetkým v prvej tretine. S koncovkou si však nepotykali, proti bol včera aj výborný Kupsky. „Mali sme šance, ale treba dať aj kredit Zvolenu. Je to kvalitný tím. Toto je play-off a aj táto prehra nám môže smerom k ďalšiemu zápasu pomôcť,“ myslí si Valach. Aké boli hlavné príčiny prehry? „Zvolen potreboval vyhrať a mal viac z hokeja. My sme možno neboli až takí húževnatí a hladní ako v minulých zápasoch.“

Tabuľkový favorit sa chce v stredu vrátiť k výkonom zo začiatku série. Pod Pustý hrad sa na Veľký piatok vracať nechce. „Nemáme dôvod nič meniť. Je normálne, že zápasy v play-off sú vyrovnané. Musíme pokračovať vo veciach, ktoré nás zdobili v prvých troch zápasoch,“ dodal na záver Marek Valach.

Už nemáme čo stratiť, vedia Zvolenčania

Po odvolaní trénera Russella v strede série vedie úradujúcich vicemajstrov tréner Javorčík. Prvú víťaznú radosť po návrate na pozíciu hlavného kouča mu priniesol gól Mareka Hecla z 50. minúty. „Sme radi, že sme to zvládli. Je to ubojovaný výsledok. Išli sme do zápasu s tým, že chceme vyhrať a nechceme ukončiť sezónu doma. To sa nám podarilo a ideme do ďalších zápasov. Rozhodla bojovnosť,“ povedal autor víťazného presného zásahu Hecl.

Gólovo sa presadil aj Matej Kašlík. „Mali sme nôž na krku a tímovým výkonom sme to vybojovali na svoju stranu, za čo sme radi. V takýchto výkonoch musíme pokračovať a vyhrať zápas v Michalovciach,“ burcuje 21-ročný reprezentant Slovenska.

HC OSY SNV

Aj Matej Kašlík vie, že Zvolen už hrá s nožom na krku. Zdroj foto: TASR

„Bryndziari“ sa od záveru základnej časti trápia v presilovkách. V pondelok však dokázali dve využiť. „Už bolo načase. Trénovali sme to a dnes nám to v presilovkách padlo. Je super, že to dnes vyšlo,“ vraví Hecl.

Druhý mečbal Michaloviec sa budú snažiť v stredu Zvolenčania odvrátiť rovnakými zbraňami ako v pondelok. „Musíme pokračovať v tom, čo dnes. V prvom rade musíme byť disciplinovaní, vyvarovať sa vylúčeniam. Michalovce majú výborné presilovky. Keď pôjdeme od striedania k striedaniu, verím, že tam môžeme uspieť a vrátiť sériu domov,“ verí Hecl.

Aj jeho spoluhráč z útoku Kašlík vie, čo bude v stredu platiť na súpera. „Každý jeden duel s nimi je ťažký. Je to náročný súper, ale vidíme, že keď sa zomkneme ako tím, dajú sa zdolať. My už nemáme čo stratiť. Takže musíme hrať ako dnes, dohrávať súboje, napádať ich a tlačiť sa do bránky. ´Škorvi´ je výborný brankár, ale vidíme, že keď sa tam tlačíme, máme šancu na dorážky. Musíme to využiť,“ zakončil Matej Kašlík.


Prehľad zápasu

3
Góly Góly
2
37 (8,11 %)
Strely na bránu Strely na bránu
38 (5,26 %)
36 (94,74 %)
Zákroky Zákroky
34 (91,89 %)
2/5 (40,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/2 (50,00 %)
1/2 (50,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/5 (60,00 %)
34/58 (58,62 %)
Vhadzovania Vhadzovania
24/58 (41,38 %)
Kompletný prehľad zápasu

Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy