Heclovi sa vypláca extra tréning. „Corgoni“ získali výhodu, dvaja hráči však nedohrali

Mimoriadne dôležitý duel TIPOS extraligy z pohľadu boja o prvú šestku odohrali v nedeľu Zvolen s Nitrou. Domáci sa chceli výhrou priblížiť svojmu súperovi, hostia by si v prípade výhry poistili piatu priečku a prípadne sa aj priblížili prvej štvorke. Po víťazstve Zvolena 4:3 po samostatných nájazdoch boli sčasti spokojné oba tímy.

Zvolenčania trikrát viedli, napokon sa museli uspokojiť s dvoma bodmi. Keďže siedma Banská Bystrica prehrala, navýšili svoj náskok pred „baranmi“ na tri body. Menej pozitívne však vyznie fakt, že Nitra si získaným bodom zabezpečila výhodu lepšej bilancie zo vzájomných zápasov. Tá môže v mimoriadne vyrovnanej tabuľke hrať v záverečnom zúčtovaní dôležitú rolu. S predvedeným výkonom však panovala pod Pustým hradom spokojnosť.

Hecl si užíva samostatné nájazdy

„Bol to vyrovnaný duel. Vstup do zápasu patril nám, potom Nitra hru vyrovnala. Bola tam veľká chuť od hráčov dodržiavať detaily, na druhej strane na tých detailoch ešte pred play-off musíme popracovať. Obmedziť drobné chyby, ktoré nás stáli viac pokoja. No napriek tomu, že sme prišli o vedenie pred koncom zápasu, odohrali sme veľmi dobré predĺženie a v nájazdoch nás Jake Kupsky udržal v hre a Marek Hecl výborným nájazdom rozhodol. Bod navyše je pre nás dôležitý a sme zaň radi,“ zhodnotil duel asistent trénera Norbert Javorčík.

Po príchode nového trénera Jamieho Russella sa Zvolenčania chytili. Z posledných deviatich zápasov bodovali až osemkrát, šesťkrát sa tešili z výhry. Ako-tak si zlepšili aj bilanciu v predĺženiach, resp. nájazdoch. Z hrozivých 1:9 sa dostali na aktuálnych 4:10. „Je cítiť, že v každom dueli môžeme bojovať o výhru. Aj v zápase v Michaloviach, ktorý nám bodovo nevyšiel, sme neboli od bodov ďaleko. No v play-off sa budú počítať len výhry,“ myslí si Javorčík.

Marek Hecl

Marek Hecl sa teší výbornej forme. V nedeľu potiahol Zvolen k výhre tromi gólmi a asistenciou. Zdroj foto: Jäzva

Vo výbornej forme hrá v ostatných týždňoch Marek Hecl. Prsty mal vo všetkých góloch a premeneným víťazným samostatným nájazdom zavŕšil svoj hetrik. „Vedeli sme, že Nitra bude tiež hrať ofenzívne. Myslím si, že to bol dobrý výkon z našej strany, škoda inkasovaného gólu na 3:3. No sme radi aj za dva body. Každý zápas je aktuálne pre nás ako play-off. Chceli sme tri body, máme dva, ale berieme ich a ideme ďalej,“ povedal 26-ročný hrdina Zvolena.

To, koľko ho bude stáť premiérový hetrik vo Zvolene a celkovo tretí v extralige, ešte nevedel. Ako však priznal, samostatné nájazdy sú jeho chuťovkou. A bolo to vidno. „Mám rád samostatné nájazdy, trénujem ich navyše. S Adamom Trenčanom sme na ľade ešte asi pol hodinu po tréningu a trénujeme si to. Veril som si, vyšlo mi to a som spokojný,“ povedal Hecl, ktorého formácia s Mitchom Hultsom a Lukoseviciusom strelila v nedeľu všetky góly. „Tréner nás dal spolu, dal nám dôveru. Vychádza to a pomáhame tímu tým najlepším spôsobom. Zatiaľ to je fajn. Hlavne, nech nám vydrží zdravie a verím, že to takto bude pokračovať ďalej,“ dodal Hecl.

V Nitre si uvedomujú dôležitosť bodu

Spokojnosť s bodom vládla v tábore Nitry. Špeciálne po zápase, v ktorom trikrát prehrávali. „Pre nás je bod zo Zvolena veľmi dobrý. V prvej polovici zápasu pôsobil Zvolen suverénne a sebaisto, my sme boli pomalí. Je to asi následok toho, že v piatok sa hráči emočne trochu viac vydali. Potom sme sa zlepšili a sme radi, že sme získali z pohľadu vzájomných zápasov získali bod naviac, ktorý v záverečnom zúčtovaní môže zavážiť,“ vravel lodivod Antonín Stavjaňa.

Náskok Nitry pred Zvolenom sa po nedeli scvrkol na tri body. „Corgoňov“ to však príliš mrzieť nemusí, veď v prípade rovnosti bodov so Zvolenom by sa dostali pred „rytierov“ vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu. No záver základnej časti sľubuje poriadnu zápletku. „Je to spravodlivé. Tímy, ktoré sa bijú o šiestu priečku, budú mať ešte medzi sebou vzájomné zápasy. Ten, kto bude mať lepšiu formu, tak sa tam zaslúžene dostane,“ tvrdí Stavjaňa.

Škvrnou na nedeli boli pre Nitru dva predčasné konce hráčov. Už v prvej tretine odišiel do šatne Cotton. V samom závere tretej tretiny skončil aj Vitáloš, keď ho nešťastne korčuľou trafil do ruky Gachulinec. „Cotton mal chorobu a v sobotu nebol na tréningu. Na zápas prišiel, ale bolo cítiť, že to nie je ono. Navyše, v rohu dostal tvrdší hit, tak sme ho už nenasadili. Martin Vitáloš putoval sanitkou do nemocnice a viac momentálne nevieme,“ povedal po zápase k zraneniam Stavjaňa.

Na 3:3 vyrovnával v záverečnej päťminútovke Jakub Lacka. „Nemali sme dobrý štart. Nenastúpili sme dobre, v obrannej tretine sme robili veľké chyby. Nepomáhali sme brankárovi a ten nás veľmi dobre držal v zápase. Podarilo sa nám však zakaždým vyrovnať, ale nestačilo to na výhru. Musíme byť lepšie pripravení a dôraznejší v zakončení. Mali sme veľa šancí, ktoré sme nepremenili. A predovšetkým sa musíme zlepšiť v defenzíve,“ vravel prítomným novinárom 25-ročný rodák z Bratislavy.

Jakub Lacka

Jakub Lacka (na archívnej snímke pravo) poslal zápas vo Zvolene do predĺženia. Zdroj foto: TASR

Bývalého mládežníckeho reprezentanta tešil aspoň už spomínaný dôležitý bod do kolónky vzájomných zápasov oboch tímov. „Uvedomovali sme si to a šli sme sem s tým, že je to veľmi dôležitý zápas. Tímy, ktoré sú okolo nás, sú o to viac motivovanejšie a zápasy sú fyzickejšie. Bolo to vidieť, malo to vysoké tempo, náboj, bol to už taký play-off zápas,“ zakončil rozhovor Lacka.


Prehľad zápasu

4
Góly Góly
3
48 (8,33 %)
Strely na bránu Strely na bránu
36 (8,33 %)
33 (91,67 %)
Zákroky Zákroky
44 (91,67 %)
1/4 (25,00 %)
Presilové hry Presilové hry
1/4 (25,00 %)
3/4 (75,00 %)
Oslabenia Oslabenia
3/4 (75,00 %)
30/62 (48,39 %)
Vhadzovania Vhadzovania
32/62 (51,61 %)
Kompletný prehľad zápasu