Kašlík si pýta reprezentačnú pozvánku, Liptákom chýbajú body zvonku

Vo výbornej forme vstúpil do novej sezóny Tipos extraligy Matej Kašlík. Útočník Zvolena, ktorý veľkú väčšinu minulého ročníka vynechal z dôvodu zranenia, sa dostal do hernej pohody. Potvrdil to aj v nedeľu na domácom ľade. Pod vysokú výhru 7:1 sa podpísal tromi bodmi za jeden gól a dve asistencie.

Reprezentačná forma Kašlíka?

O osude duelu rozhodol úvod druhej tretiny. Domáci do nej vstupovali s vedením 1:0, no štyrmi gólmi v priebehu 122 sekúnd ušli do päťgólového trháku. „Dúfam, že diváci si to užili. Mohli sme dať ešte viac gólov, sme však radi za tri body. Dúfam, že to takto bude pokračovať,“ tešil sa 21-ročný útočník, no následne aj pridal aj jednu výstrahu.

„Úvod druhej tretiny bol výborný. Nám však tréneri vždy vravia, že musíme hrať celých šesťdesiat minút. Od polky druhej tretiny sme trochu vypli. To sa nám nemôže stávať, lebo iný súper nás za to môže potrestať.“

Kašlík zatiaľ odohral deväť zápasov, v ktorých nazbieral trinásť bodov. Aktuálne nastupuje v útoku s Mitchom Hultsom a Muchom a všetkých trom to spolu svedčí. „S chalanmi sa mi hrá dobre a verím, že to takto bude pokračovať, lebo gólmi pomáhame tímu k bodom,“ dúfa rodák z Púchova, ktorý počas prestávky poctivo pracoval na svojom plnohodnotnom návrate do hokejového kolotoča. „Cítim sa dobre. V lete som sa snažil zosilnieť a dať rameno čo najviac do poriadku. Myslím si, že sa mi to podarilo. Stále pracujem, snažím sa zlepšovať na ľade i na suchu,“ vraví Kašlík.

Jeho výkony určite neušli pozornosti reprezentačných trénerov. Dočká sa v novembri na Nemeckom pohári prvej seniorskej reprezentačnej pozvánky? „Ak príde, bude pre mňa česť reprezentovať Slovensko. Uvidíme, keď vyjde nominácia. Ja budem rád, ak sa tam dostanem a budem si môcť obliecť reprezentačný dres,“ hovorí.

Matej Kašlík

Matej Kašlík zažíva výborný úvod sezóny. Zdroj: HKM Zvolen

O tom, že aj spod Pustého hradu sa dá dostať do reprezentácie a bojovať o majstrovstvá sveta, sa presvedčil napríklad aj Maroš Jedlička. „Určite jeho vzor je pre mňa motivácia. S Marošom sme dobrí kamaráti, voláme si. Budem rád, keď nás príde pozrieť. V kabíne sme výborná partia. Uvidíme, ako bude pokračovať sezóna, ale rád by som sa priblížil jeho príbehu,“ dodal Matej Kašlík.

Dve tváre Liptákov

Jediný gól Liptovského Mikuláša strelil Dávid Nátny. Pre mladého obrancu to bol vôbec prvý extraligový presný zásah. „Prvá tretina nebola vôbec z našej strany zlá. Po tom, ako sme inkasovali gól, sme boli domácim vyrovnaný súper. Začalo to v úvode druhej tretiny mojou chybou, potom sme dostali ďalšie tri rýchle góly a už bolo po prakticky po zápase,“ zhodnotil duel.

Kým doma sú Liptáci z pohľadu výhier stopercentní, na u súperov to už také slávne nie je. Zvíťazili síce v Trenčíne, doteraz sú to však ich jediné body zvonku. „Neviem si to vysvetliť. Doma nám zápasy vychádzajú, bodujeme a je to dobré aj herne. Ale ani dnes nebola prvá tretina zlá, no úvod druhej tretiny nás zlomil a potom už Zvolen dominoval,“ povedal Nátny a kouč Juraj Faith na neho nadviazal: „Tie vonkajšie body nám chýbajú. Hoci niekoľkokrát sme odohrali dobré zápasy a nezvíťazili sme.“

„My nemeníme taktiku podľa toho, či hráme doma alebo u súperov. Dnes sme však priveľmi otvárali priestory a hráči odchádzali zo svojich pozícií. Hrali sme detský hokej, korčuľovali sme tam, kde bol puk. Nechcem sa však k tomu príliš vracať, stáva sa to. Potrebujeme zlepšiť konzistenciu, aby sme nosili body aj zvonku. Nedá sa očakávať, že budeme vyhrávať každý zápas, ale musíme sa zlepšiť.“

LM po góle

Liptáci sa môžu spoľahnúť na domáce prostredie, chceli by však viac bodovať na ľadoch súpera. Zdroj: SZĽH/jäzva

Napriek nepriaznivej bilancii zo súperových ľadov však zažívajú Liptáci vydarený vstup do nového ročníka. Tím, ktorý sa v uplynulých rokoch pohyboval na chvoste tabuľky, aktuálne okupuje šiestu priečku. „Hlavne domáce zápasy sú fantastické a vstup do sezóny máme dobréý. Mužstvo pracuje výborne a až dodnes sa držalo systémových vecí. Nedá sa povedať, že by sme niekde vyhoreli. Musíme sa opäť k tomu vrátiť,“ zakončil pozápasový rozhovor Juraj Faith.