O juniorský titul zabojuje Poprad a Trenčín

BRATISLAVA (SZĽH) – Piatymi zápasmi dnes pokračovali semifinálové série Extraligy juniorov, v ktorých obe domáce družstvá využili hneď prvý postupový mečbal. Trenčianska Dukla v repríze lanského finále zdolala Nitru 4:1 a rovnakým pomerom uspela aj v celkom sérii. Ešte presvedčivejšie zvládli svoj zápas juniori Popradu, ktorí po výhre 7:1 nad Banskou Bystricou oslavujú prienik do finále po dlhých šestnástich rokoch.

Finálová séria Extraligy juniorov hraná na štyri víťazné zápasy sa začne prvým zápasom už v pondelok, 25. marca na ľade víťaza základnej časti z Popradu. Deň nato aktéri odohrajú druhý zápas a po dvoch dňoch voľna nasledujú dva zápasy v rozmedzí dvoch dní na trenčianskom ľade. Eventuálny piaty zápas je na programe v prvý aprílový deň, o dva dni nato prípadný šiesty zápas. V prípade, že séria dospeje do rozhodujúceho siedmeho zápasu, tak sa meno nového slovenského majstra v Extralige juniorov dozvieme 5. apríla.

Pre porazených semifinalistov sa sezóna nekončí. Obe družstvá odohrajú aj skrátenú sériu o tretie miesto, ktorá sa hrá len na dva víťazné zápasy. Prvé stretnutie je na programe v pondelok, 25. marca v Banskej Bystrici, druhý a prípadný tretí zápas sa uskutoční na ľade Nitry 28., resp. 29. marca.

Výsledky 5. zápasov semifinále Extraligy juniorov 2018/2019

HK ŠKP Poprad – HC '05 Banská Bystrica 7:1 (2:0, 1:0, 4:1) – konečný stav série 4:1
HK DUKLA Trenčín – MMHK Nitra 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) – konečný stav série 4:1