Nominácia: Šestnástka vycestuje na turnaj do Salzburgu s 22 hráčmi

BRATISLAVA (SZĽH) - Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov absolvuje budúci týždeň prvú turnajovú skúšku v aktuálnej sezóne. Po dvoch letných výcvikových táboroch v Poprade a Leviciach zamieri mužstvo pod vedením nového hlavného trénera Ivana Králika na podujatie do Salzburgu, kde si zmeria sily s českými rovesníkmi a domácim klubovým výberom do 17 rokov. 

V nominácii na turnaj v Rakúsku figuruje 22 hokejistov, z ktorých pätica pôsobí v zahraničí. Mladí Slováci sa zídu v utorok 23. augusta v Bratislave a účinkovanie na podujatí začnú vo štvrtok o 18.00 h súbojom s Čechmi. V piatok o 15.00 h nastúpia proti dorastencom Red Bullu Salzburg. Víkendový program reprezentácie sa bude odvíjať od výsledkov prvých dvoch duelov.  

V sobotňajšom semifinále (16.30 h) sa stretnú tímy z druhého a tretieho miesta na základe umiestnenie v základnej skupine. Nedeľňajšie finále odštartuje o 11.00 h. Najlepší tím po základnej skupine v ňom vyzve úspešného semifinalistu. Formát podujatia zaručuje slovenským reprezentantom minimálne tri duely. 

Nominácia SR "16" na VT v Bratislave a turnaj v Salzburgu (23. - 28. 8.)

Hráči podľa klubov
Lukáš TOMKA Barani-HŠMH Banská Bystrica
Jakub HABLA HOBA Bratislava
Patrik RUSZNYÁK HC SLOVAN Bratislava
Adam SALOŇ HC SLOVAN Bratislava
Michal PRÁDEL MHK Dolný Kubín
Marcel KIMÁK HC Košice
Adam NEMEC Draci Liptovský Mikuláš
Kristián KRIŠKA  Draci Liptovský Mikuláš
Tomáš VAJKO HC Lučenec
Tomáš CHRENKO MMHK Nitra
Matúš LISÝ MMHK Nitra
Andreas STRAKA HK ŠKP Poprad
Dávid BÓRIK HK DUKLA Trenčín
Samuel MIŠÁK HK DUKLA Trenčín
Tobias TOMÍK HK DUKLA Trenčín
Patrik BREZÁNI HKM Zvolen
Jakub DUBRAVÍK VLCI Žilina - mládež
Adam KALMAN HC Lvi Břeclav/ČR
Vladimír DRAVECKÝ HC Oceláři Třinec/ČR
Luka RADIVOJEVIČ AIK Štokholm/Švéd.
Marcus KRŠÁK Malmö Redhawks/Švéd.
Michal ČAPOŠ SDE Hockey/Švéd.
REALIZAČNÝ TÍM
Manažér Martin PETNÝ
Hlavný tréner Ivan KRÁLIK
Asistent trénera Michal BLANÁR
Asistent trénera Boris MAJESKÝ
Tréner brankárov Maximilian BAČA
Kondičný tréner Dávid KUREJ
Lekár Štefan KRNÁČ
Masér Igor ŠEBESTA

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Michal ČUNDERLÍK, Marek OBORIL (obaja Barani-HŠMH Banská Bystrica), Roberto Leonardo HENRIQUEZ, Samuel SLOVÁK, Roman TALIGA (všetci HC SLOVAN Bratislava), Alex MIŠIAK (HOBA Bratislava), Ivan BERČÍK (HK Brezno), Timotej KUBIZNIAK, Ricardo PAVLÍK (obaja HC Košice), Ján CHMELÍK, Tobias Jan TABAČEK (obaja MHA Martin), Dominik DANKO (HK ŠKP Poprad), Andrej ZUŠČÁK (Prešov Penguins), Tobias UHLÍK (MHKM Skalica), Patrik FÜLÖP (HK DUKLA Trenčín), Michal PRISTACH (HK Trnava), Lukáš HUKEL, Daniel NECPÁL (obaja HKM Zvolen), Alex BÓDI (HKM Zvolen - mládež), Dávid OLEJNÍK, Lukáš URDÁK, Adrian RAŠKA, Tomáš SMOLKA, Michal SVRČEK (všetci VLCI Žilina - mládež), Jakub HÁJEK (HC Lvi Břeclav/ČR).