Nominácia: Šestnástka sa zíde koncom júla, v Leviciach absolvuje štvordňový kemp

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenskú hokejovú reprezentáciu do 16 rokov čaká druhá spoločná akcia v rámci prípravy na novú sezónu. Po júnovom tréningovom kempe v Poprade absolvuje v závere júla štvordňový výcvikový tábor v Leviciach. V nominácii hlavného trénera Ivana Králika figuruje 23 hráčov. 

Mladí Slováci budú v Tekove ladiť formu smerom k augustovému turnaju v rakúskom Salzburgu. Zraz nominovaných je naplánovaný na utorok 26. júla o 12.00 h, výcvikový tábor vyvrcholí v piatok 29. júla popoludní. 

„Prvé letné sústredenie v Poprade, ako aj to, ktorá nás čaká najbližšie v Leviciach, slúžia na to, aby sme hráčov čo najlepšie spoznali a urobili si určitý obraz o ich výkonnosti,“ prezradil 38-ročný kouč v nedávnom rozhovore pre Hockey Slovakia. V Leviciach však nebude môcť počítať s potenciálnymi lídrami ročníka 2007 Jánom Chovanom a Michalom Svrčekom, ktorí dostali pozvánku do reprezentačnej sedemnástky.  

Nominácia SR "16" na VT v Leviciach (26. - 29. 7.)

Hráči podľa klubov
Jakub HABLA HOBA Bratislava
Roberto Leonardo HENRIQUEZ HC SLOVAN Bratislava
Patrik RUSZNYÁK HC SLOVAN Bratislava
Adam SALOŇ HC SLOVAN Bratislava
Samuel SLOVÁK HC SLOVAN Bratislava
Kristián KRIŠKA Draci Liptovský Mikuláš
Tomáš VAJKO HC Lučenec
Tomáš CHRENKO MMHK Nitra
Dominik DANKO HK ŠKP Poprad
Andreas STRAKA HK ŠKP Poprad
Viktor FERENC HK Spišská Nová Ves
Dávid BÓRIK HK DUKLA Trenčín
Samuel MIŠÁK HK DUKLA Trenčín
Tobias TOMÍK HK DUKLA Trenčín
Matúš LISÝ HA ZDENA CÍGERA 21
Lukáš HUKEL HKM Zvolen
Jakub DUBRAVÍK MsHKM Žilina
Jakub HÁJEK HC Lvi Břeclav/ČR
Adam KALMAN HC Lvi Břeclav/ČR
Vladimír DRAVECKÝ HC Oceláři Třinec/ČR
Michal ČAPOŠ AIK Štokholm/Švéd.
Luka RADIVOJEVIČ AIK Štokholm/Švéd.
Adrien BARTOVIČ Malmö Redhawks/Švéd.
REALIZAČNÝ TÍM
Manažér Martin PETNÝ
Hlavný tréner Ivan KRÁLIK
Asistent trénera Michal BLANÁR
Asistent trénera Boris MAJESKÝ
Tréner brankárov Jozef URDÁK
Kondičný tréner Dávid KUREJ
Masér Igor ŠEBESTA

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Michal ČUNDERLÍK, Marek OBORIL, Lukáš TOMKA (všetci Barani-HŠMH Banská Bystrica), Marcus KRŠÁK (HC SLOVAN Bratislava-mládež), Roman TALIGA (HC SLOVAN Bratislava), Alex MIŠIAK (HOBA Bratislava), Ivan BERČÍK (HK Brezno), Michal PRÁDEL (MHK Dolný Kubín), Marcel KIMÁK, Timotej KUBIZNIAK, Ricardo PAVLÍK (všetci HC Košice), Adam NEMEC (Draci Liptovský Mikuláš), Ján CHMELÍK, Tobias Jan TABAČEK (obaja MHA Martin), Andrej ZUŠČÁK (Prešov Penguins), Tobias UHLÍK (HK 91 Senica), Patrik FÜLÖP (HK DUKLA Trenčín), Michal PRISTACH (HK Trnava), Patrik BREZÁNI, Daniel NECPÁL, Marek ŽIAK (všetci HKM Zvolen), Alex BÓDI (HKM Zvolen - mládež), Dávid OLEJNÍK, Adrian RAŠKA, Tomáš SMOLKA, Michal SVRČEK (všetci MsHKM Žilina), Ján CHOVAN (Tappara/Fín.).