Nemecká DEL predčasne ukončila sezónu bez majstrovského titulu

KOLÍN - Nemecká hokejová liga DEL v sezóne 2019/2020 nespozná majstra. Vedenie súťaže v utorok rozhodlo o predčasnom ukončení ročníka. Dôvodom sú obmedzenia spolkových vlád v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom, ktoré neumožnia odohrať zápasy play off.

Víťaz základnej časti Red Bull Mníchov bude DEL zastupovať v budúcom ročníku Ligy majstrov spolu s tímami Adler Mannheim, Straubing Tigers a Eisbären Berlín. Informovala o tom agentúra DPA.

"Nemecká hokejová liga (DEL) je nútená s okamžitou platnosťou ukončiť aktuálnu sezónu. Program play off už nie je možné uskutočniť. Dôvodom je, že viaceré spolkové krajiny zakázali organizovať podujatia s účasťou nad 1000 osôb. DEL týmto krokom nasleduje aj oficiálne odporúčania kancelársky Angely Merkelovej a spolkového ministra zdravotníctva Jensa Spahna, ktoré sa teraz implementujú do oficiálnych zákazov," uviedla DEL na svojej oficiálnej stránke.

Nemecko zaznamenalo v pondelok na svojom území prvé dve úmrtia na ochorenie spôsobované novým koronavírusom. Oba prípady sa vyskytli v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, ktorý je nákazou zatiaľ najhoršie postihnutý. V Brandenbursku sa zase v domácej karanténe nachádza 4000 - 5000 ľudí, keďže v jednej z miestnych škôl sa objavilo podozrenie na prítomnosť koronavírusu.

Nemecký Inštitút Roberta Kocha ako oficiálny orgán na kontrolu chorôb hlásil v pondelok 1112 potvrdených prípadov nakazenia SARS-CoV-2.