Tipsportligové kluby sa dohodli na ukončení sezóny

BRATISLAVA – Prebiehajúca sezóna najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy je definitívne ukončená. Uzniesli sa na tom tipsport ligové kluby na zasadnutí vo Zvolene. Následne oficiálne požiadali Ligovú radu o ukončenie sezóny, v čom im riadiaci orgán vyhovel.

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) pôvodne prerušil súťaž do 23. marca na základe pokynov Ústredného krízového štábu zo dňa 9.3.2020 v súvislosti s rizikom prenosu koronavírusu (COVID-19). Tipsport ligové kluby sa však na ukončení sezóny dohodli na dnešnom zasadnutí vo Zvolene.

Vzhľadom k ťažko predvídateľnej situácii spojenej so šírením koronavírusu je toto riešenie najprijateľnejšie, keďže by pre kluby bolo ekonomicky nevýhodné aj prípadné dohrávanie sezóny bez divákov.

Po nadnárodnej EBEL lige a nemeckej DEL lige je Tipsport liga tretia európska hokejová súťaž, ktorá ukončila sezónu predčasne. Po nadnárodnej EBEL lige a nemeckej DEL lige je Tipsport liga tretia európska hokejová súťaž, ktorá ukončila sezónu predčasne. V najbližších dňoch zasadne riadiaci orgán Tipsport ligy – Ligová rada. Rozhodne o konečnom stave tabuľky a poradí mužstiev. 

Slovenský zväz ľadového hokeja a Ligové rady budú o osude ostatných súťaží prebiehajúcich pod hlavičkou SZĽH rokovať po ukončení dvojtýždňového prerušenia súťaží.