Hokejisti SR 16 vstúpili víťazne do turnaja vo Füssene

FÜSSEN/BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 16 rokov zvíťazila v prvom zápase na Turnaji 4 krajín v nemeckom Füssene. V otváracom dueli podujatia triumfovali zverenci trénera Radoslava Hecla nad Švajčiarskom 5:4 po predĺžení. Hrdinom zápasu bol útočník slovenskej „šestnástky“ Róbert Bačo, strelec dvoch gólov vrátane víťazného zásahu v tretej minúte predĺženia. SR 16 dosiahla triumf nad rovesníkmi zo Švajčiarska po dlhých piatich rokoch.

V zápase postihla nepríjemnosť kapitána mužstva Olivera Stümpela. Po zásahu lakťom do tváre sa po druhej tretine sťažoval na problémy s videním a do záverečnej časti hry tak nezasiahol. „Po zápase išiel do nemocnice, tak nemám teraz bližšie informácie o jeho stave,“ uviedol tréner tímu Radoslav Hecl.

Národný tím čaká na podujatí v sobotu ďalší zápas s domácim Nemeckom, v nedeľu narazia mladí Slováci na Fínsko.

Turnaj 4 krajín hráčov do 16 rokov – Füssen, Nemecko

Švajčiarsko “16“ – Slovensko “16“ 4:5 pp (1:2, 3:1, 0:1 – 0:1)

Góly SR: 3. Ulbricht (Bubica), 16. Géci (Nemec), 29. Bačo (Štefančík), 49. Šramaty (Štefančík), 63. Bačo (Šramaty, Socha).

Zostava SR 16: Ďuriš – Socha, Kocúr, Mešár, Nemec, Krnáč, Miklovič, Eliaš, Sokoli – Štefančík, Šramaty, Bačo, Babeliak, Géci, Slafkovský, Danielčák, Stümpel, Ožvald, Ulbricht, Bubica, Živický.

Vylúčení: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Rozhodcovia: V. Grossmann – S. Kriebel, A. Pletzer.

Radoslav Hecl – tréner SR 16:

"Úvod zápasu nás prekvapil, už po 30 sekundách sme dostali prvý gól, ktorý nás trochu prebudil. Od toho momentu sme mali hru vo svojich rukách, celú prvú tretinu sme mali súpera pod kontrolou. To sme potvrdili aj dvomi strelenými gólmi. V druhej časti hry súper zmenil trochu systém, začal viac korčuľovať. A aj keď sme zvýšili skóre na 3:1, stále sme boli pod tlakom a nevedeli sme sa s tým vysporiadať. Z toho vyplynuli tri zlepené góly, ktoré znamenali obrat v skóre. V tretej tretine sme na zase my zmenili systém hry, čo nám prinieslo možnosť prekvapiť súpera – mali sme viacero príležitostí, vyrovnania sme sa dočkali desať minút pred koncom. V predĺžení sa nám podarilo rozhodnúť zápas vo svoj prospech. Z pohľadu kvality kombinácie sme boli hokejovejším tímom, Švajčiari ale opäť predviedli svoju výbornú kondičnú pripravenosť a tá im pomohla najmä v druhej tretine, kde predviedli agresívnu a nátlakovú hru."

Ďalší program SR 16 na Turnaji 4 krajín vo Füssene

Sobota 29.12.

Nemecko – Slovensko 17:30 h.

Nedeľa 30.12.

Slovensko – Fínsko 10:00 h.