Na výber EUHL čakajú dva zápasy proti Američanom

Európska univerzitná hokejová  liga

BRATISLAVA - Výber nadnárodnej Európskej univerzitnej hokejovej ligy (EUHL) si začiatkom januára 2015 zmeria sily s americkými vysokoškolákmi z American Collegiate Hockey Association (ACHA). Tím z USA v Európe absolvuje dovedna päť duelov, proti mužstvu EUHL nastúpi v pondelok 5. januára 2015 o 18.00 h v Banskej Bystrici a o dva dni neskôr v rovnakom čase v Bratislave na zimnom štadióne Vladimíra Dzurillu.
"Sme nesmierne radi, že sa nám opäť po roku podarilo pritiahnuť výber z USA na Slovensko. Prinášame našim hráčom niečo nové. Je pre nich výzvou ukázať sa. Veríme, že chalani nadviažu na minuloročné víťazstvo, ktoré nik nečakal. Kráčame postupnými krokmi a snažíme sa budovať univerzitnú identitu, podporovať študentskú komunitu a zatraktívňovať vysokoškolské prostredie," uviedol prezident EUHA Jaroslav Straka.
Výber hráčov do tímu ACHA D3 prebiehal počas celej sezóny 2013/2014, v ktorej hralo až 148 univerzít! Definitívna nominácia sa udiala na marcovom ACHA All-Star Challenge vo West Chestri v Pennsylvanii, kde mal hlavný tréner Mike Petrusma k dispozícii viac ako 200 najlepších hráčov z ligy.
Trénerská dvojica Lukáš Opáth a Ľudovít Jurinyi povedie výber EUHL zložený z hráčov deviatich univerzít a vysokých škôl zo Slovenska (Slávia STU Bratislava, Paneuropa Kings Bratislava, Diplomats Pressburg Bratislava, Gladiators Trenčín, UMB Banská Bystrica), Česka (UK Praha, Akademici Plzeň, UTB Zlín) a Rakúska (UHT Dukes Graz).
V januári 2014 americký tím podľahol v Bratislave družstvu EUHL 2:3.