Dvetisíc detí vytvorilo v Trebišove jedinečnú atmosféru. Bolo to skvelé, zhodli sa aktéri

Sudy s pivom tentoraz narážať nemuseli, no čaj tiekol potokom a pukance nestíhali vyrábať. Utorkový duel Tipos Slovenskej hokejovej ligy medzi Trebišovom a reprezentačným výberom do 18 rokov patril detskému publiku a takmer dvetisíc žiakov základných i stredných škôl pripravilo hokejistom poriadne hlučnú a mimoriadne prajnú atmosféru.

„Bolo to výborné. S chlapcami sme si vraveli, že by mali chodiť školy na každý zápas. Konečne to v hale poriadne žilo, deti fandili a všetci sme si to spoločne užili.“ ocenil nevšednú kulisu domáci útočník Filip Vrábeľ a nadšený atmosférou bol aj hosťujúci Andreas Straka. „Atmosféra bola naozaj výborná. Pred toľkými deťmi sa hralo veľmi dobre a dovolím si povedať, že sme si za náš výkon zaslúžili aj vyhrať.“

Mladíci napokon podľahli skúsenejšiemu súperovi 2:6, no posledné dva góly inkasovali počas záverečnej hry bez brankára. Celkovo boli Steel Teamu veľmi vyrovnaným súperom.

„Na začiatku zápasu sme sa nechali zbytočne vylučovať a tým sme si to komplikovali. Nebyť toho, mohli sme byť v hre o víťazstvo. Potrebujeme hrať disciplinovanejšie a potom môžeme byť úspešní,“ upozornil 16-ročný Straka. Rodák zo Spišskej Novej Vsi bol pri oboch gólov osemnástky, pričom v súboji na Zemplíne oslávil aj svoj premiérový gól v seniorskej súťaži. „Ja sa na moje góly nepozerám, pretože ak prehráme, tak z nich nič nemám. Je to síce môj prvý gól medzi mužmi, ale viac ma tešil výkon tímu. Tak ako som povedal, nehrali sme zle a je veľká škoda, že sme prehrali.“

Mladý Spišiak sa už pred niekoľkými rokmi presunul do mládežníckej organizácie blízkeho Popradu a práve tam má svoj domov centralizovaný tím projektu výberu do 18 rokov.

„Áno, Popradčan síce nie som, ale hrávam tam od malička a mne to teda určite vyhovuje. Máme tam neskutočné podmienky a som veľmi rád, že môžem byť súčasťou tohto tímu. Cieľom  každého z nás je dostať sa na majstrovstvá sveta a osobne pre to urobím maximum.  Musím však povedať, že v tomto tíme pracujú na sto percent všetci. V šatni máme výbornú partiu a každý zápas proti skúsenejším súperom je pre nás skúsenosťou. Ukazujeme, že ak plníme pokyny trénerov a poctivo korčuľujeme, tak vieme hrať s hocikým,“ upozornil Andreas.

V utorok sa o tom presvedčili aj Trebišovčania. Rolu favorita však napokon zvládli a v tabuľke sa bodovo dotiahli na deviaty Aquacity Pikes.

„Ak chceme pomýšľať na play-off, tak tieto body boli pre nás povinné. Som rád, že sme to zvládli bez nejakej zbytočnej drámy a teraz nás čaká dôležitý zápas proti Dubnici,“ poznamenal Filip Vrábeľ, ktorý odohral proti osemnástke svoj najlepší zápas sezóny. Ku dvom gólom pridal asistenciu a počas záverečnej power play hostí si brúsil zuby aj na hetrik. „Trénerom som aj vravel, aby ma tam dali. Kričal som, že dám hetrik a aspoň zaplatím do šatne. Asi ma nepočuli,“ pousmial sa 27-ročný Košičan, ktorý verí v blahodárny efekt dvojgólového výkonu. Pred týmto zápasom mal totiž na konte iba tri góly v 22  zápasoch. „Určite to teší. Strelecky sa mi v tejto sezóne veľmi nedarí a z toľkých šancí som už mohol streliť oveľa viac gólov. Verím, že mi tieto góly pomôžu a pôjde to trochu ľahšie.“


Fotogaléria