„Skĺbiť školu a hokej je super cesta pre každého hráča,“ hovorí Miroslav Mucha z americkej univerzitnej ligy

PIEŠŤANY – Miroslav Mucha je 23-ročný útočník, ktorý hráva zámorskú univerzitnú súťaž NCAA za tím Lake Superior State University. Popri hokeji študuje financie, ekonomiku a medzinárodný biznis. Aktuálne však dostal pozvánku do reprezentácie a spolu s ďalšími hráčmi zabojuje o miestenku na Majstrovstvá sveta IIHF 2021 v Rige. 

Mladým hráčom odporúča popri hraní hokeja študovať. „Hokej je tenký ľad. Nie všetci dokážeme zarobiť tak, aby sme boli do konca života zabezpečení. Spojenie školy a hokeja je veľmi dobré, lebo ak sa aj zraníš ako hráč, máš štúdium a môžeš sa ďalej rozvíjať. Odporúčal by som túto duálnu cestu,“ hovorí Miroslav Mucha.

Slovenský zväz ľadového hokeja pracuje na vytvorení sieti stredoškolských hokejových akadémii, kde budú mať hráči k dispozícii kompletné zázemie pre štúdium a hokejový rozvoj. Miroslav Micha si takýto systém vyskúšal v USA, no mladí hráči ho budú mať aj na Slovensku. 

Čo hovorí Miroslav Mucha na sieť stredoškolských hokejových akadémii na Slovensku. V rozhovore porozprával aj o svojom štúdiu a hokejovom pôsobení v univerzitnej lige NCAA, o tom, či je náročné skĺbiť štúdium a hokej, a tiež či by duálnu cestu odporúčal ostatným mladým hráčom.