Veľa noviniek na Zemplíne – noví funkcionári, tréneri, hráči, ale aj logo a farby

Stalo sa už pekným zvykom, že klub HK Dukla Ingema Michalovce otvára novú sezónu slávnostným galavečerom na Zemplínskej Šírave. Líšky v rámci neho sponzorom i médiám tradične predstavujú novinky z klubovej kuchyne a tých je na prahu ročníka 2022-23 naozaj neúrekom.

Prezidenta Martina Burinského strieda Marek Michajlo, športového manažéra Elma Aittolu Marek Mašlonka a kompletne nový trénerský štáb vytvorili Tom Coolen, Dušan Devečka, Peter Kúdelka a Maximilián Bača.

„Všetky tieto zmeny by mali viesť k pozitívnym výsledkom. Robíme všetko preto, aby sme pripravili fanúšikom michalovského hokeja peknú sezónu. Väčšinu hráčov sme podpísali na dva roky, pretože sa blíži naša jubilejná 50. sezóna. V tejto teda chceme byť úspešní, no v nasledujúcej ešte úspešnejší,“ prihovoril sa k účastníkom galavečera prvý muž michalovského hokeja Marek Michajlo.

Neprehliadnuteľná je zmena klubových farieb i loga. Líška síce ostáva symbolom Dukly, no na hrudi hráčov bude po novom svietiť logo zložené z písmen MI s hokejkou. Michalovčania tým chcú poukázať na ešte silnejšie prepojenie s mestom.

Zemplínčania sa rozhodli urobiť bodku za fínskym obdobím a z pohľadu legionárov sa v novom ročníku zamerajú skôr na zámorských hráčov. Očakávať sa to dalo už po angažovaní kanadského trénera Toma Coolena.

„Na prvý pohľad to môže vyzerať tak, že sme sa vydali slovenskou cestou. Zatiaľ sme totiž oznamovali domáce mená. Podpísané už však máme aj zahraničné posily a tie spoznajú fanúšikovia čoskoro,“ rozhovoril sa nový športový manažér klubu Marek Mašlonka, ktorý priznal, že hneď viaceré posily pricestujú na východ Slovenska spoza oceánu.

Z pohľadu tvorby kádra sa Michalovčania sústredili aj na zisk kvalitných domácich hráčov. Uloviť sa im pritom podarilo mená ako Radovan Puliš, Martin Štajnoch, Juraj Bezúch, Adam Lapšanský, Peter Bjalončík či Matúš Paločko.

„Možno už nerozdávame také peniaze, ako v predošlých rokoch, ale to je dobrá vizitka pre klub. Počas prvých sezón sme totiž museli hráčov preplácať a nebolo ľahké dostať ich sem na východ. Teraz už všetci vedia, že ide o kvalitnú organizáciu a nemusíme ich toľko presviedčať. Dukla už má svoje meno a hráči sem chodia s radosťou,“ poznamenal Mašlonka, podľa ktorého bude hlavným cieľom Dukly miestenka v elitnej šestke. „Radi by sme sa vyhli predkolu, ale súperi nespia a všetci zbroja.“

Tridsaťpäťročný útočník vymenil po sezóne korčule za funkcionárske poltopánky a zažíva tak úplne iné leto, než počas aktívnej kariéry.

„Ak by som pokračoval s hokejom, tak jedine v Dukle. Ako hokejista som však pochodil svet, svoje som si odohral a teraz som si povedal, že stačilo. Osobne mi veľmi chýba extraligový titul a rád by som ho raz získal ako manažér. Dostal som ponuku, ktorá je pre mňa obrovskou výzvou. Od malička som bol organizačný typ človeka a cítim, že toto je niečo pre mňa,“ vyznal sa Mašlonka, ktorý sa pustil do manažérskej práce s veľkou vervou. „Je to zaujímavá robota, ale nie jednoduchá. Je s ňou spojené cestovanie, stres, neustále telefonovanie. My s trénermi môžeme stanoviť nejaké noty a všetko robíme s najlepšími zámermi. Realita sa však ukáže až na ľade a všetko to bude na hráčoch.“

Ako nový športový manažér Dukly s úsmevom dodal: „korčule som ešte na klinec nezavesil a určite si dám nejaké tréningy s chlapcami. Nechcem pribrať a potrebujeme sa udržiavať v kondícii.“

V rámci prípravy na novú sezónu odohrajú Michalovčania osem prípravných zápasov proti slovenským i zahraničným súperom. Bonusom je exhibičný zápas, v rámci ktorého nastúpia majstri SHL zo sezóny 2018-19 proti tímu Martina Dejdara, v ktorom sa objavia aj legendy formátu Dominika Haška, Jirku Šlégra a Patrika Eliáša.

Plán prípravných duelov:

16.8. MAC Budapešť – Michalovce

19.8. Michalovce – Ferencvároš

23.8. Michalovce – Cracovia Krakov

25.8. Cracovia Krakov – Michalovce

30.8. Frýdek-Místek – Michalovce

31.8. Jastrzebie – Michalovce

6.9. Košice – Michalovce

9.9. Michalovce – MAC Budapešť

11.9. Exhibičný zápas Dukla – Tím Martina Dejdara


Fotogaléria