Trénerská zmena v Košiciach, Kaskinen doplatil na nevyrovnané výkony a výsledky

Vedenie extraligového hokejového klubu HC Košice odvolalo hlavného trénera – Fína Kalleho Kaskinena. Dôvodom ukončenia spolupráce je nespokojnosť s výkonmi i výsledkami.

„Rozhodnutie o odvolaní trénera nie je nikdy jednoduché,“ povedal nám športový manažér Gabriel Spilar. „Od úvodu sezóny sme verili, že to pôjde a takýto krok nebude nutný. Bohužiaľ, dobré výsledky striedali zlé a boli sme takým nečitateľným mužstvom. Dostali sme sa do bodu, že takto to už nešlo. Máme storočnicu a potrebujeme úspech. Siahli sme teda po zmene.“

Košičanom patrí po odohraní 44 zápasov piata priečka tabuľky, pričom na vedúci Zvolen strácajú priepastných 26 bodov.

„Kallemu veľmi pekne ďakujeme za profesionalitu a každodennú prácu. Nevyšlo to, ale taký je hokejový život. Jednoducho sme nemali výsledky a hlavne sme neboli spokojní s predvádzanou hrou, podotkol Spilar.

Kaskinen absentoval pre  zranenie hlavy na striedačke "oceliarov"  počas posledných dvoch zápasov v Nových Zámkoch a proti Trenčínu. Na striedačke ho po boku Tima Saarikoskiho nahradil Spilar a tak by tomu malo byť aj v utorok proti Nitre.

„Asistent Saarikoski ostáva. S Kaskinenom sme ich nebrali ako balík. Pred príchodom do Košíc sa nepoznali a Timo bol tiež hlavným trénerom. Jeho zotrvanie zaistí kontinuitu a pomôže novému trénerovi z pohľadu informácií o tíme. Čo sa týka mena nového trénera, to oznámime v blízkom čase. Momentálne totiž doťahujeme detaily spolupráce,“ dodal Gabriel Spilar.

Kaskinen prišiel do Košíc pred sezónou 2021/2022. "Oceliari" odohrali pod jeho vedením 44 zápasov, v ktorých získali 69 bodov za 23 víťazstiev a 21 prehier.