Tréner ČR Hadamczik chce do tímu pre MS aj veterána Dopitu

Český zväz ledního hokejeČeský zväz ledního hokeje

PRAHA 11. apríla (SITA) - Český hokejový útočník Jiří Dopita by sa mohol po dvojročnej odmlke opäť objaviť v drese reprezentácie svojej krajiny na svetovom šampionáte. Tréner Česka Alois Hadamczik má o skúseného znojemského hráča vážny záujem.
 
"Jirka Dopita je výborný hokejista, pre každé mužstvo je hráč jeho kvalít obrovským prínosom. Je to vodcovská osobnosť, o tom nemá zmysel baviť sa," vyhlásil pre denník Sport kormidelník českej reprezentácie. Či trojnásobný svetový šampión prijme Hadamczikovu ponuku, o tom viac napovie ich štvrtkové osobné stretnutie. "Kým sa s ním neporozprávam osobne, dovtedy celú vec nebudem komentovať," zdôraznil Hadamczik.

 
Tridsaťsedemročný rodák zo Šumperka hral doteraz na siedmich majstrovstvách sveta (1994-1997, 2001-2002 a 2004) a v roku 1998 bol členom víťazného českého tímu na ZOH v japonskom Nagane. V sezóne 1993/94 bol najužitočnejším hráčom českej extraligy a v sezóne 1999/2000 najlepším strelcom.
 
V aktuálnej sezóne Dopita výrazne prispel k postupu Znojma do semifinále play off českej extraligy a ku konečnému 3. miestu juhomoravského mužstva.


bg;pp