SP: Strelecké oživenie teší, problémy s disciplínou pretrvávajú (FOTO)

Zápasová príprava hokejistov HC Košice na ostrý extraligový štart je minulosťou. V generálke na úvodné kolo zdolali v Slovenskom pohári východoslovenského rivala z Michaloviec 5:2 a po troch zápasoch B-skupiny trónia na jej čele.

Zverenci trénera Kalle Kaskinena predviedli domácemu publiku dve vydarené tretiny. Situáciu im skomplikovala iba prostredná časť, ktorá priniesla až päť faulov a hostia zo Zemplína to využili na zmazanie dvojgólového náskoku Oceliarov.

Toto sa bohužiaľ opakuje každý zápas. Začali sme dobre, hrali sme dobre a strelili sme góly. Potom však prišli fauly a tie nás pribrzdili. Opakujeme si to každý zápas a v lige už jednoducho takto nedisciplinovane hrať nemôžeme,“ poznamenal dvojgólový Adam Lapšanský v súvislosti s výpadkom v druhej tretine. Potrebu zbaviť sa tohto neduhu vníma aj strelec štvrtého gólu Martin Belluš. „Tie vylúčenia nás brzdili. Niektorí hráči boli potom preťažení, iní z tempa. Navyše nás to stálo dva góly a to je varovanie.“

Zatiaľ čo nedisciplinovanosť kvári košický tím počas celej prípravy, v posledných dvoch zápasoch dokázali zažehnať problémy s koncovkou. Martinu nastrieľali osem a Michalovciam päť gólov.

 „To je pozitívum,“ pochvaľuje si 31-ročný odchovanec Spišskej Novej Vsi Adam Lapšanský. „Začalo nám to padať a jednotlivé päťky sa vykryštalizovali. Prebudovaný tím dostáva do krvi nový systém a verím, že to bude už iba lepšie. Príprava nebola ideálna, ale teraz potrebujeme dobrý začiatok sezóny. Do prvého zápasu máme ešte týždeň a ja si myslím, že sme pripravení. Odviedli sme totiž veľa poctivej práce.“

Prebudovaný tím vedený novou fínskou trénerskou dvojicou mal v úvode prípravy ťažký rozbeh, no záverečné účinkovania v pohári mu dodali potrebné sebavedomie.

„Posledné víťazstvá nás povzbudili a teraz nás čaká ťažký štart sezóny. Začneme v Nitre, ktorá vyhrala v príprave takmer všetko, potom máme doma Slovan. Budú to dôležité zápasy a verím, že ich zvládneme,“ zaželal si Belluš.

V súvislosti s atraktívnym duelom proti Slovanu bude veľmi dôležitý pandemický vývoj. Covid semafor sa začína vyfarbovať nepríjemným spôsobom a to znepokojuje aj hokejistov.

„Počul som, že budeme v čiernej farbe, ale to sa hovorilo už pred dvoma mesiacmi. Neviem, či je to tak naplánované, ale verím, že sa tak nestane. Prvý domáci zápas hráme proti Slovanu a všetci sa na to tešia. Ak by divákom opäť zakázali návštevu zápasov, tak by to bolo na prd,“ povzdychol si A. Lapšanský. Na margo predsezónnych cieľov dodal: „Pôjdeme od zápasu k zápasu. Chceme vyhrať každý zápas, ale nemôžeme tlačiť na pílu. Verím, že budeme baviť divákov a pripravíme si čo možno najlepšiu pozíciu pre play-off. “

Slovenský pohár B-skupina:


HC Košice – HK Dukla Ingema Michalovce 5:2 (2:0, 0:2, 3:0)
Góly: 1. Pereskokov (Romančík), 13. Lapšanský (McPherson, Saucerman), 52. Lapšanský (Saucerman, Slovák), 57. Belluš (Tansey), 59. Klhůfek (Belluš) – 33. Mihalik (Keränen, Erkunjuntti), 40. Suja (Galamboš)     

 HK Vitar Martin – HC Grotto Prešov 4:5 (1:1, 3:1, 0:3)
Góly: 3. Burzík (Poliaček), 27. Babka (Lavička), 29. Burzík (Nauš), 39. Linet (Bartoš) – 9. Šimun (Jendroľ, Turan), 38. Šimun (Fekiač), 47. Zagrapan (Sýkora), 50. Šimun (Ružička, Fekiač), 58. Charbonneau (Čacho, Bespalov)  
 


Fotogaléria