Slováci trénovali už aj s hráčmi z NHL

Pohľad do slovenskej šatne, foto Ľubomír SoučekPohľad do slovenskej šatne, foto Ľubomír Souček

TURÍN 13. februára (SITA) - Slovenská hokejová reprezentácia absolvovala v pondelok podvečer tréning na ľade haly Esposizioni v Turíne, na ktorom už nechýbali hráči z NHL. Do Turína pricestoval v pondelok predpoludním tucet hokejistov SR vrátane náhradníka Ronalda Petrovického. Večer sa v dejisku zimných olympijských hier už objavil aj Miroslav Šatan, ktorý pre snehovú búrku v New Yorku musel absolvovať neskorší let do Ríma, odkiaľ pokračoval priamo do Turína. Večerný tréning ešte nestihol, keďže v jeho čase mal v pláne prílet do dejiska olympiády. Hokejová výprava bude takmer kompletná v utorok predpoludním, keď do Talianska priletia aj Peter Budaj, Ľubomír Višňovský, Pavol Demitra, Marián Gáborík a Marek Svatoš. Otázny je príchod Michala Handzuša, ktorý sa podľa zámorských médií na zimnej olympiáde nezúčastní. V tomto prípade musia tréneri riešiť meno náhradníka.
 
"V Handzušovom prípade ide o poškodenie kĺbového puzdra v ramene. Podľa klubového lekára to je vážne zranenie a zvažuje sa aj operácia, či už teraz alebo po sezóne. Michal ide na ďalšie vyšetrenie k špecialistovi do New Yorku. Chce to mať objektivizované z viacerých strán. Potom sa rozhodne. Výsledok by sme mali poznať ešte v pondelok v noci, keď sa nám Michal ozve," informoval lekár hokejového tímu Dalimír Jančovič. Tréner František Hossa s Banskobystričanom rozprával pred pondelkovým tréningom a zatiaľ o prípadnom povolaní náhradníka nechce hovoriť. "Je tu niekoľko alternatív. Nerád by som hovoril o konkrétnych menách, nič nie je isté," povedal František Hossa.
 
Na pondelkovom večernom, približne hodinovom, tréningu absolvovali slovenskí reprezentanti najskôr ľahšie rozkorčuľovanie, následne trénovali herné situácie a na záver si medzi sebou zahrali. Po skončení tréningu nastúpili hráči vo výstroji do pripraveného autobusu, ktorým sa presunuli do haly Palasport Olimpico, kde majú šatňu. "Všetci majú rovnaké podmienky. Zatiaľ to hráči zvládajú. Vedeli sme, do čoho ideme, a tak to problém nie je. Dôležité je, aby hráči neprechladli," dodal Hossa. Podľa lekára Jančoviča sú všetci hokejisti, ktorí sú v Turíne, zdravotne v poriadku, aj keď niektorí majú menšie šrámy.

Rozdelenie do dresov na pondelkovom večernom tréningu:
Brankári:
Križan, Lašák
Modré dresy: Majeský, Štrbák - Marcel Hossa, Bartečko, Surový + Zálešák
Čierne dresy: Chára, Meszároš - Bondra, Stümpel, Ronald Petrovický
Červené dresy: Jurčina, Suchý - Marián Hossa, Kapuš, Zedník