Proti Česku aj Kapuš, Pavlikovský, Zálešák a Čiernik

Majstrovstvá sveta v hokeji 2006Majstrovstvá sveta v hokeji 2006

PIEŠTANY 14. apríla (SITA) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie František Hossa povolal na pondelkový zraz do Žiliny (o 16.30 h) zatiaľ 25 hráčov. Slovensko čakajú v nasledujúcom týždni po dueloch so severskými súpermi Dánskom a Nórskom dva zápasy proti Česku. Trénersky triumvirát Hossa - Jaško - Bača bude mať v úvode žilinského sústredenia k dispozícii troch brankárov, ôsmich obrancov a štrnástich útočníkov.
Zmeny nastali v tíme už deň po stredajšom piešťanskom súboji s Dánskom, keď sa s tímom rozlúčila trojica Slavomír Bodnár, Ján Mucha a Miroslav Lažo, po súboji s Nórskom odišli Andrej Kmeč, Vladimír Dravecký a nechtiac aj Tomáš Starosta.
 
“Starosta má problémy s väzivom v členku, ktoré si priniesol z ruskej superligy. Chceli sme vedieť, ako sa bude cítiť na ľade proti Nórom. Nakorčuľoval však do ryhy v ľade a jeho stav sa zhoršil a na MS určite nepocestuje,“ nechal sa počuť lekár výpravy Dalimír Jančovič. Odchádzajúcich hráčov nahradia v tíme pred budúcotýždňovými súbojmi Richard Kapuš, Rastislav Pavlikovský, Miroslav Zálešák a Ivan Čiernik. Súboje s Českom sú na programe 19. apríla v Ostrave odveta o deň neskôr v Žiline. V nominácii trénera Františka Hossu ostali z nováčikov dvaja Nitrania obranca Milan Hruška a útočník Viliam Čacho.

Nominácia Slovenska na budúcotýždňový pondelkový zraz pred súbojmi s Českom:

Brankári: Karol Križan (MoDo Hockey - Švéd.), Ján Laco (HC Košice), Ján Lašák (HC Moeller Pardubice - ČR)
Obrancovia: Peter Podhradský (HC Košice), Tomáš Frolo (HC Oceláři Třinec - ČR), Tomáš Harant, René Vydarený (obaja HC České Budějovice - ČR), Milan Hruška, Dušan Milo (obaja HK Dynamax Nitra), Stanislav Hudec (HC Vítkovice Steel - ČR), Martin Štrbák (CSKA Moskva - Rus.)
Útočníci: Viliam Čacho, Andrej Kollár, Miroslav Kováčik (všetci HK Dynamax Nitra), Michal Hudec (HC České Budějovice - ČR), Martin Hujsa (HC Slovan Bratislava), Peter Húževka (Dukla Trenčín), René Jarolín (HK 36 Skalica), Andrej Nedorost (Hamburg Freeyzers - Nem.), Andrej Podkonický, Ľubomír Vaic (obaja HC Bílí Tygři Liberec - ČR), Miroslav Zálešák (Södertälje SK - Švéd.), Richard Kapuš (Metallurg Novokuzneck - Rus.), Rastislav Pavlikovský (MoDo Hockey - Švéd.), Ivan Čiernik (KEC Kölner Haie, - Nem.)