Prihláška na trénerské sympózium IIHF počas MS v Prahe a Ostrave

Slovenský zväz ľadového hokeja informuje o možnosti zúčastniť sa na trénerskom sympóziu Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), ktoré sa uskutoční ako každý rok počas IIHF majstrovstiev sveta. Tento rok je na programe v termíne 18. až 20. mája v pražskej hale O2 Universum.

Na trénerskom sympóziu sa môže zúčastniť každý tréner na dobrovoľnej báze až do naplnenia kapacity stanovenej organizátorom. Jeho cena je 10 500 českých korún bez ubytovania, zahŕňa však vstupenky na nasledujúce zápasy:

  • Kanada – Fínsko (18. mája o 16.20)
  • Švajčiarsko – Kanada (19. mája o 20.20)
  • Veľká Británia – Nórsko (20. mája o 16.20)

Ak bude mať účastník záujem aj o ubytovanie, spolu s cenou za účasť na sympóziu a lístkami na vyššie uvedené duely IIHF ponúka nasledovné balíčky v hoteli Clarion Congress Hotel Praha:

  • 2 noci v termíne 17. až 19. mája, resp. 18. až 20. mája – 19 000 Kč v jednolôžkovej izbe, 15 300 Kč v dvojlôžkovej izbe
  • 3 noci v termíne 17. až 20. mája, resp. 18. až 21. mája – 23 250 Kč v jednolôžkovej izbe, 17 700 Kč v dvojlôžkovej izbe
  • 4 noci v termíne 17. až 21. mája – 27 500 Kč v jednolôžkovej izbe, 20 100 Kč v dvojlôžkovej izbe)

PRIHLÁŠKA NA TRÉNERSKÉ SYMPÓZIUM IIHF


Rečníci na trénerskom sympóziu IIHF 2024

Dr. David Scott – profesor športovej psychológie na Fakulte kineziológie (vedeckého výskumu pohybu tela) na Univerzite v New Brunswicku. Podľa kanadských národných novín je to jeden z najuznávanejších a najobľúbenejších a učiteľov v krajine. Pôsobil ako konzultant pri viacerých hokejových tímoch a organizáciách vrátane Vancouveru Canucks.

Tim Turk – tréner NHL, ktorý sa špecializuje na streľbu, prihrávanie a skórovanie, prípravu a kontrolu puku. Rovnako sa zaoberá technickými aspektami a stratégiou ochrany a udržania puku na hokejke. Založil si vlastnú rozvojovú spoločnosť známu ako Tim Turk Hockey a nedávno skompletizoval možnosť online vzdelávania prostredníctvom svojho webu.

Patrick Delisle-Houde – je zamestnaný ako tréner mužského hokejového programu na McGillovej univerzite. Štyri roky pracoval v Montreale Canadiens, kde pôsobil ako koordinátor fyzickej a kondičnej pripravenosti. Rozprávať bude o sile hokejistov, o cvičeniach v oblasti fyziológie a kineziológie a vývoji kondičného aspektu.

Martin Musálek – aktuálne pracuje ako docent na Fakulte telesnej výchovy a športu na Karlovej univerzite. Špecializuje sa na komplexný rozvoj od útleho detstva po dospelosť, konkrétne na fyzické zdravie, stavbu tela, základné pohybové zručnosti a fyzickú aktivitu. Na seminári bude diskutovať na rôzne témy, napríklad ako objaviť hokejový talent či o zručnostiach českých hokejistov medzi kategóriami od 13 do 15 rokov zohľadňujúc ich biologický vek.