O prehre s Čechmi rozhodla posledná minúta, Mudrák: To sa nesmie stávať

TŘINEC (SZĽH) – Slovenská juniorská reprezentácia prehrala v druhom prípravnom stretnutí pred štartom majstrovstiev sveta s českými rovesníkmi 2:4. V Třinci, dejisku svetového šampionátu, však ukázala, že má na čom stavať. Záverečný prípravný duel absolvujú zverenci trénera Róberta Petrovického v pondelok 23. decembra. Od 15.00 privítajú v Žiline Rusov. 

V zápase proti Čechom nastúpil v slovenskej bránke Samuel Vyletelka a podal spoľahlivý výkon. Hoci inkasoval tri góly, kryl ďalších tridsať českých striel. Predovšetkým v strednej časti podržal tím viacerými úspešnými zákrokmi. „Začali sme veľmi dobre, chlapci korčuľovali, dreli, prvá tretina bola fajn. V druhej mali Česi viac tlaku, no tretia bola opäť vyrovnaná. Bohužiaľ, urobili sme chybu v poslednej minúte a prehrali sme,“ vravel po stretnutí Samuel Vyletelka, vyhlásený za najlepšieho slovenského hráča v stretnutí. Ako videl rozhodujúcu situáciu 46 sekúnd pred koncom? „Puk bol za bránkou, no nechali sme voľný stred tretiny, kam prišla prihrávka. Dobre stojaci hráč vystrelil a trafil presne.“

Prvým slovenským strelcom v Třinci bol obranca Dávid Mudrák. V závere úvodnej tretiny vyrovnal v presilovke tvrdým príklepom od modrej na 1:1. Mohol pridať aj druhý presný zásah. Na hokejke ho mal v dobrej palebnej pozícii sám pred českým brankárom v úvode druhého dejstva, no sieť nenapol. „Odohrali sme dobrý zápas, hrali sme tímovo, obetavo. Škoda, že sme prehrali. Nemôžeme si dovoliť dostať taký gól v závere zápasu, to sa nesmie stávať,“ vravel Dávid Mudrák. „Sme však super partia, ktorá sa neustále povzbudzuje. Po prehratom zápase nie je nálada ideálna, ale nabudíme sa a na majstrovstvách sveta to bude z našej strany iné,“ pripojil. 

Tréner Róbert Petrovický na margo prehry, ktorá prišla v záverečných sekundách tretej tretiny, konštatoval: „Zápas bol otvorený, oba tímy si vypracovali príležitosti na gól. Dva góly sme inkasovali po našich individuálnych chybách. Musíme si uvedomiť, že na medzinárodnej úrovni je všetko rýchlejšie a je potrebné hrať celých šesťdesiat minút. Niektoré situácie musíme riešiť lepšie. Napríklad v útočnej tretine podržať puk, tlačiť sa do bránky. V závere nám zasa chýbal lepší návrat do obranného pásma, po ktorom sme inkasovali rozhodujúci gól.“

Pondelňajší prípravný duel s Ruskom je možné sledovať prostredníctvom online streamu na tomto odkaze. Vstup na stretnutie v Žiline je voľný. Po ňom oznámi tréner Róbert Petrovický záverečnú nomináciu na juniorský šampionát. 

Reakcie po prehre 2:4 v prípravnom stretnutí s Českom