Nominácia: SR 20 čaká dvojzápas s Čechmi, trénerom výberu bude Ivan Feneš

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenský hokejový výber do 20 rokov absolvuje od tohtoročného juniorského šampionátu z prelomu rokov prvý zraz. Potenciálnych adeptov na dres juniorskej reprezentácie čaká päťdňový výcvikový tábor v Piešťanoch, ktorého súčasťou bude aj prípravný dvojzápas s Čechmi. Keďže doterajší hlavný tréner Róbert Petrovický sa na podujatí nemohol zúčastniť z osobných dôvodov, 23-členný slovenský výber povedie doterajší kouč osemnástky Ivan Feneš.

„Je to pre mňa v prvom rade veľká zodpovednosť či česť, ale aj výzva. A veľmi sa na ňu teším,“ hovorí pre hockeyslovakia.sk 43-kouč, ktorý v minulosti pôsobil pri reprezentácii do 20 rokov dva roky v pozícii asistenta Ernesta Bokroša. „O mojej terajšej účasti pri dvadsiatke som sa dozvedel pred niekoľkými dňami. Nomináciu na dvojzápas s Čechmi preto tvorili asistenti Vilo Čacho s Martinom Štrbákom so zvyškom realizačného tímu. Musím povedať, že na papieri vyzerá menoslov pomerne solídne.“

Nominačný zoznam zahŕňa viacero mien, ktoré sa do juniorskej reprezentácie posúvajú z národného tímu do 18 rokov. Či už z projektu centralizovanej prípravy v Piešťanoch (Žlnka, Demek, Petrovský), či z pôsobenia v klubovom hokeji (Dvorský). „Transformácia týchto hráčov do dvadsiatky sa začína v najvyššom čase, keďže do juniorského šampionátu zostáva osem mesiacov. Príležitosť zatiaľ nedostali všetci, ale to je otázka ďalších zrazov a výcvikových táborov. Verím, že aj ďalší kvalitní hokejisti, ktorých sme mali v osemnástke, budú schopní ukázať sa v staršej reprezentácii,“ uviedol Ivan Feneš.

Slovenský juniorský tím odštartuje výcvikový tábor v utorok popoludní, pričom vstupenkou doň je aktuálny negatívny PCR test na koronavírus. Do prvého prípravného súboja s Čechmi, ktorý je na programe v piatok o 16.00 h, absolvujú hráči šesť tréningových jednotiek. Druhý duel je na programe v sobotu o 15.00 h. „Česi by mali prísť s hráčmi narodenými v roku 2002, čo znamená, že prídu prakticky s devätnástkou, tvoriacou sa dvadsiatkou. Výber bude dozaista kvalitný. My sa v dvojzápase chceme prezentovať kvalitnou hrou. Chceme, aby mala nejakú tvár, aby chlapci dokázali nadviazať na dobré veci či už z pôsobenia v osemnástke, alebo na uplynulom juniorskom šampionáte v Kanade, respektíve v mužskom hokeji. Naše systémy sú úzko prepojené, čo nám celú situáciu zjednodušuje. Veci, ktoré budeme od hráčov vyžadovať, by mali bez problémov zvládnuť,“ dodal Ivan Feneš.

Prípravný dvojzápas SR 20 - ČR 20 budete môcť sledovať naživo v piatok aj v sobotu na oficiálnych kanáloch SZĽH. 

 

Nominácia SR 20 na VT v Piešťanoch 2 prípravné zápasy s ČR 20 (13. - 17. 4. 2021) 

Hráči podľa klubov
Dalibor DVORSKÝ HC´05 Banská Bystrica
Richard NOSKOVIČ HC Slovan Bratilslava/HC Topoľčany
Denis BAKALA HC 07 Detva
Adam ŽLNKA HC 07 Detva/Projekt SR 18
Jakub DEMEK HC Košice/Projekt SR 18
Markus MICHALÍK MHK 32 Liptovský Mikuláš
Šimon NEMEC HK Nitra
Martin ŠELIGA HC Nové Zámky
Dávid HÁJNIK HK ŠKP Poprad
Tomáš BOĽO MŠK Púchov
Šimon BEČÁR HK Dukla Trenčín
Martin CHROMIAK HK Dukla Trenčín
Samuel KRAJČ HK Dukla Trenčín
Šimon OPATOVSKÝ HK Trnava
Róbert BAČO HC Karlovy Vary (ČR)
Servác PETROVSKÝ HC Oceláři Třinec (ČR)/Projekt SR 18
Šimon GROCH HC Olomouc (ČR)/Projekt SR 18
Ján LAŠÁK Jokerit Helsinki (Fín.)
Samuel KŇAŽKO TPS Turku (Fín.)
Juraj SLAFKOVSKÝ. TPS Turku (Fín.)
Adam JOMBÍK TuTo Turku (Fín.)
Rayen PETROVICKÝ TuTo Turku (Fín.)
Libor NEMEC Lukko Rauma (Fín.)
REALIZAČNÝ TÍM
Manažér Tomáš Pšenka
Hlavný tréner Ivan Feneš
Asistent trénera Viliam Čacho
Asistent trénera Martin Štrbák
Tréner brankárov Rastislav Staňa
Kondičný tréner Matej Thomka
Videotréner Patrik Michnáč
Lekár MUDr. Štefan Eperješi
Masér Miroslav Harvančík
Masér Maroš Solenský