Nitra celkovým víťazom premierového ročníka Vyšehradského pohára

NITRA 23. januára (SITA) - Hokejisti Nitry sa stali celkovými víťazmi premiérového ročníka nadnárodného Vyšehradského pohára 2017/2018.

Úradujúci slovenský vicemajster v utorňajšom odvetnom stretnutí na domácom ľade zvíťazil 4:2 v riadnom hracom čase nad DVTK Jegesmedvék; kedže však maďarský klub uspel v prvom zápase rovnakým výsledkom, muselo nasledovať predĺženie. Ani pridaných päť minút však neprinieslo definitívu, tú stanovili až samostatné nájazdy. V ôsmej sérii rozhodol o triumfe Nitry útočník Henrich Ručkay.

"Corgoni" sa v prvej tretine finálovej odvety dostali do dvojgólového vedenia, keď sa presadili Michal Krištof a Judd Balckwater. Maďarský tím dokázal vyrovnať zásluhou Petra Sakarisa a Nikandrosza Galanisza. Zvýšená aktivita domácich priniesla ovocie v podobe gólov Matúša Raisa a Mateja Pauloviča, ktorý v 50. min stanovil na 4:2. Po spomenutej "lotérii" zavládla na nitrianskom ľade domáca radosť z celkového triumfu a zisku trofeje.

Výsledok odvetného zápasu finále Vyšehradského pohára:

HK Nitra - DVTK Jegesmedvék (Maď.) 5:2 po sam. nájazdoch (2:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 1:0) - prvý zápas: 2:4

celkovým víťazom Vyšehradského pohára sa stal HK Nitra

Góly: 5. Krištof (Blackwater), 14. Blackwater (Lantoši, Marek Slovák), 32. Rais (Pupák, Krištof), 50. Paulovič (Rýgl), rozh. sam. nájazd H. Ručkay - 19. Sakaris (Vas, Pavuk), 28. Galanisz (Leppännen)

Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška, Babic - Tvrdoň, Soltész, 3067 divákov
Zostava Nitry: Lawson - Rýgl, Rais, Milam, Ordzovenský, Versteeg, Miroslav Pupák, A. Kollár, Korím - Kovacs, Krištof, Paulovič - Lantoši, Marek Slovák, Blackwater - Macík, J. Ručkay, H. Ručkay - Rzavský, Šiška, Csányi