MMSR: Finálový turnaj Ligy starších žiakov AA začali víťazne hráči Popradu a Slovana

POPRAD (SZĽH) - Úvodný hrací deň finálového turnaja Ligy starších žiakov AA v rámci Mládežníckych majstrovstiev Slovenska priniesol dve dominantné víťazstvá. Popradčania si poradili so Žilinčanmi 7:3 a hráči Slovana Bratislava zdolali Banskobystričanov 8:3. V piatok sú na programe opäť dva duely. Žilina nastúpi proti Slovanu a Poprad vyzve Banskú Bystricu.

Domáci hokejisti boli v prvej tretine strelecky aktívnejší a rýchlo si vypracovali dvojgólový náskok. Skóre stretnutia otvoril Ján Krempaský a následne v presilovke presne namieril aj Dušan Olekšák. Vlci o pol minúty neskôr znížili po koncovke Patrika Košu, ale záver úvodného dejstva opäť patril Popradčanom, ktorí vďaka zásahom Olekšáka a Andreasa Straku upravili na 4:1. Navyše v 35. minúte pridal piaty gól Kristián Rezničák. Žilinčania na začiatku tretej tretiny zdramatizovali priebeh duelu. V krátkom slede skórovali Matej Harvánek a Kristian Macák. Domáci však nedopustili stratu bodov. Ich presvedčivé víťazstvo 7:3 poistili ďalšími gólmi Andreas Straka a s Alexejom Kubatom. 

HK ŠKP Poprad - VLCI Žilina 7:3 (4:1, 1:0, 2:2)
Góly: 9. Krempaský (Valigura), 13. Olekšák, 14. Straka (Olekšák), 18. Olekšák (Kubat, Straka), 35. Rezničák (Šimko), 50. Straka (Olekšák), 52. Kubat (Novobilský) - 13. Koša (Harvánek), 44. Harvánek (Lopušanová), 47. Macák (Talán).
Vylúčenia (2 min.): 6:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 31:18. Rozhodovali: Smrek - Uličný, Beniač.

Prvá tretina bola v réžii Slovana. Bratislavčania pustili súpera iba k štyrom streleckým pokusom a vytvorili si dvojgólový náskok. Šimon Potočka už po 53 sekundách predviedol presnú strelu k žŕdke a v 15. minúte ho napodobnil Timur Trebula. V druhej tretine Banskobystričania zlepšili hru a v polovici zápasu znížili zásluhou presilovkového zásahu Petra Benjamína Žiaka. V 37. minúte Slovan pridal tretí gol z hokejky Samuela Šramatého, ale do prestávky sa ešte presadil banskobystrický útočník Richard Krnáč. Barani mohli aj vyrovnať alebo otočiť skóre. Nevyušili však dve trestné strieľania. Tretiu časť zápasu, ktorého priebeh poznačilo obrovské množstvo faulov a nebezpečných zákrokov, ovládol Slovan. Najlepší tím regiónu západ strelil až päť gólov. Trikrát skóroval Jakub Floriš, trestné strieľanie využil Timur Trebula a presne namieril aj Dominik Kadlečík. Barani následne len korigovali na konečných 3:8 presilovkovým zásahom Mateja Lievaja.

BARANI Banská Bystrica - HC SLOVAN Bratislava 3:8 (0:2, 2:1, 1:5)
Góly: 29. Žiak (Mi. Čunderlík, Grečmal), 39. Krnáč (Plančár), 54. Lievaj (Eliaš, Mi. Čunderlík) - 1. Potočka (Morávek), 15. Trebula (Válek, Stankoven), 37. Šramatý (Stankoven, Mišovič), 43. Kadlečík (Požgay, Šramatý), 45. Floriš (Požgay, Kadlečík), 45. Trebula z trestného strieľania, 48. Floriš (Husák), 52. Floriš (Požgay).
Vylúčenia (2 min.): 18:16, navyše Grečmal (BB), Ružanský, Mišovič (obaja BA) na 5+DKZ presilovky: 2:3, oslabenia: 0:1. Strely na bránku: 30:42. Rozhodovali: Novák - Pribula, Riš.

Spoluorganizátorom podujatia je mesto Poprad, ktoré má v roku 2023 titul Európske mesto športu. 

PROGRAM FINÁLOVÉHO TURNAJA LIGY STARŠÍCH ŽIAKOV AA

PIATOK 7. APRÍLA
12.00 VLCI Žilina – SLOVAN Bratislava-mládež
15.00 HK ŠKP Poprad – BARANI Banská Bystrica

SOBOTA 8. APRÍLA
12.00 BARANI Banská Bystrica – VLCI Žilina
15.00 SLOVAN Bratislava-mládež – HK ŠKP Poprad


Fotogaléria