Program MMSR uzavrie finálový turnaj Ligy starších žiakov AA, za Žilinu nastúpi aj Lopušanová

POPRAD (SZĽH) - Mládežnícke majstrovstvá Slovenska vstúpia vo štvrtok do záverečnej tretej fázy. Najbližšie tri dni budú bojovať štyri tímy o titul národného šampióna v Lige starších žiakov AA. Pod Tatrami sa predstavia okrem domáceho Popradu aj Žilina, Banská Bystrica a Slovan Bratislava.

Popradčania ovládli regionálnu skupinu východ. V konkurencii Košíc, Spišskej Novej Vsi, Michaloviec a Prešova nazbierali 43 bodov. Kamzíci prehrali v 24 zápasoch iba dvakrát a predbehli Košičanov o päť bodov. Bratislavský Slovan dominoval v západnej časti. Najskôr obsadil prvé miesto v základnej časti a následne suverénne zvládol nadstavbu v podobe Pohára Jozefa Gubala, v ktorej nazbieral plný počet bodov za desať víťazstiev v desiatich zápasoch.

Na základe rotačného systému pripadli až dve miestenky regiónu stred. Získali ich tímy Barani Banská Bystrica a Vlci Žilina. Banskobystričania skončili na prvej pozícii so 46 bodmi v 27 zápasoch. Žilinčania získali iba o bod menej. Postup tesne ušiel tretiemu Zvolenu, ktorý nazbieral 44 bodov. V žilinskom drese nastúpi aj Nela Lopušanová.

PROGRAM FINÁLOVÉHO TURNAJA LIGY STARŠÍCH ŽIAKOV AA

ŠTVRTOK 6. APRÍLA
12.00 HK ŠKP Poprad – VLCI Žilina
15.00 BARANI Banská Bystrica – SLOVAN Bratislava-mládež

PIATOK 7. APRÍLA
12.00 VLCI Žilina – SLOVAN Bratislava-mládež
15.00 HK ŠKP Poprad – BARANI Banská Bystrica

SOBOTA 8. APRÍLA
12.00 BARANI Banská Bystrica – VLCI Žilina
15.00 SLOVAN Bratislava-mládež – HK ŠKP Poprad