MMSR: Slovan získal majstrovský titul v Lige starších žiakov AA, proti Popradu neinkasoval

POPRAD (SZĽH) - Hokejisti Slovana Bratislava získali majstrovský titul v Lige starších žiakov AA. V rozhodujúcom zápase finálového turnaja hraného v rámci Mládežníckych majstrovstiev Slovenska zvíťazili nad domácim Popradom 6:0. Z bronzových medailí sa tešili hráči Banskej Bystrice, ktorí zdolali Žilinčanov 7:5.

Zápas o zlato mal vynikajúcu úroveň podporenú dobrou atmosférou na tribúnach. Slovanisti v prvej tretine strelecky dominovali. Popradského brankára Martina Beňa zamestnali až 19 pokusmi a dočkali sa jedného gólu. V sieti skončila strela Ondreja Husáka, po ktorej prepadol puk cez lapačku do siete. V druhom dejstve Bratislavčania nevyužili presilovku o dvoch hráčov ani dlhú početnú výhodu po päťminútovom vylúčení Kristiana Rezničáka. Mohli sa však oprieť o spoľahlivo chytajúceho Filipa Hornáčeka, ktorý eliminoval viaceré veľké šance súpera. Začiatok tretej tretiny patril Popradu. Domáci si vytvorili tlak aj príležitosti na skórovanie, ale neboli efektívni. Naopak, Slovan strieľal góly. V rozmedzí 48. až 57. minúty dosiahol hetrik Matej Stankoven, po jednom zásahu pridali Jegor Burov so Sebastiánom Haborákom.

SLOVAN Bratislava-mládež - HK ŠKP Poprad 6:0 (1:0, 0:0, 5:0)
Góly: 11. Husák (Bereš, Válek), 48. Burov (Fecko), 49. Stankoven (Trebula), 52. Haborák (Potočka, Morávek), 55. Stankoven (Floriš, Šramatý), 57. Stankoven (Šramatý, Kadlečík).
Vylúčenia (2 min.): 6:7, navyše Haborák (BA), Rezničák a Olekšák (obaja PP) na 5+DKZ presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 50:35. Rozhodovali: M. Korba - Babjak, Pribula.

Hokejisti Banskej Bystrice a Žiliny vstupovali do záverečného zápasu na turnaji s vedomím, že víťaz ich vzájomného súboja získa bronzové medaily. Góly začali padať až v druhej tretine, v ktorej sa zmenilo skóre až deväťkrát. Žilinčania v nej síce dvakrát viedli, ale súper skóre otočil a v 38. minúte svietil na výsledkovej tabuli stav 5:3 v prospech Banskej Bystrice. Vlci do prestávky znížili vďaka Dávidovi Olejníkovi a v 45. minúte vyrovnal v presilovke Lukáš Urdák, ktorému asistovala Nela Lopušanová. Krákto po presnej prihrávke ju však atakoval protuhráč a slovenská reprezentantka pre zranenie zápas nedohrala. Barani využili jej absenciu aj nedisciplinovanosť Žilinčanov. V 52. minúte rozhodol v presilovke o dvoch hráčov Michal Plančár. V závere pridal poisťujúci gól strelou do prázdnej bránky Juraj Šimko.

BARANI Banská Bystrica - VLCI Žilina 7:5 (0:0, 5:4, 2:1)
Góly: 25. Plančár (Čunderlík, Ondrejčák), 29. Grečmal (Čunderlík), 31. Grečmal (Čunderlík, Ondrejčák), 35. Sasák (Šimko), 38. Dilík (Šimko), 52. Plančár (Dilík), 59. Šimko (Grečmal) - 22. Olejník (Macák, Vajko), 27. Lopušanová (Vajko), 37. Urdák (Lopušanová, Macák), 40. Olejník, 45. Urdák (Lopušanová, Macák).
Vylúčenia (2 min.): 6:7, navyše Čunderlik (BB) trest v hre a Švantner (ZA) na 5+DKZ, presilovky: 3:4, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 36:32. Rozhodovali: T. Orolin - Uličný, Lukáč.

Spoluorganizátorom podujatia bolo mesto Poprad, ktoré má v roku 2023 titul Európske mesto športu. 

KONEČNÁ TABUĽKA

1. SLOVAN Bratislava-mládež 3 3 0 0 0 29:6 9
2. HK ŠKP Poprad 3 2 0 0 1 14:9 6
3. BARANI Banská Bystrica 3 1 0 0 2 10:20 3
4. VLCI Žilina 3 1 0 0 2 11:29 0

INDIVIDUÁLNE OCENENIA

Najlepší brankár: Martin Beňo (HK ŠKP Poprad)
Najlepší obranca: Jakub Floriš (SLOVAN Bratislava-mládež)
Najlepší útočník: Andreas Straka (HK ŠKP Poprad)
Najužitočnejší hráč turnaja: Timur Trebula (SLOVAN Bratislava-mládež)


Fotogaléria