Legendárnemu Bowmanovi imponujú slovenské presilovky

Ilustračné foto, Štartfoto - Ján SúkupIlustračné foto, Štartfoto - Ján Súkup

VIEDEŇ 6. mája (SITA) - Jedným z návštevníkov svetového šampionátu v hokeji v Rakúsku je aj slávny tréner Scotty Bowman, ktorý sa preslávil najmä počas svojho pôsobenia na lavičke Detroit Red Wings. Po viedenskej Stadthalle sa pohybuje nenápadne, podobne, ako chodí aj po arénach v NHL.
 
Bowman prišiel na svetový šampionát aj na pozvanie Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF), keďže bude prednášať na trénerskom sympóziu. Okrem Viedne sa chystá aj do Innsbrucku. Na MS Bowman favorizuje najmä zámorské tímy.
 
"Veľmi sa mi páči Kanada. Tento tím môže majstrovstvá sveta vyhrať tretíkrát v rade. Silný tím tu majú aj USA. Nemožno zabudnúť ani na Čechov a Rusov. Imponuje mi, ako hrajú Slováci presilovky. Nemôžem povedať, ktorý z týchto tímov je najväčším favoritom. Každý si môže zostaviť vlastné poradie," povedal Scotty Bowman.
 
Legendárny kouč prišiel do Viedne po 38 rokoch. Naposledy bol v rakúskej metropole v roku 1967 na majstrovstvách sveta. "Spomínam si, že Kanada skončila vtedy tretia a titul získali reprezentanti ZSSR," dodal Bowman, ktorý po odchode z lavičky Detroitu v roku 2003 len oddychoval. Počas lockoutu v NHL odišiel na Floridu. "Niekedy si pozriem aj hokej. NHL však nemôžem sledovať, tak pozerám aspoň nižšie súťaže," uviedol Bowman, ktorý by mal byť v budúcnosti konzultantom v Detroite.


pp;kj;zs