Kanadské hviezdy sa zídu na na predolympijskom kempe

Ilustračné foto, Štartfoto - Ján SúkupIlustračné foto, Štartfoto - Ján Súkup

TORONTO 30. augusta (SITA) - V rámci prípravy na zimné olympijské hry absolvuje kanadská hokejová reprezentácia od 17. do 20. augusta prípravu v Kelowne v Britskej Kolumbii. Vedenie federácie Hockey Canada (HC) verí, že na budúci rok v Turíne budú hrať aj hokejisti z NHL a do kempu pozýva takmer všetky hviezdy. Vývoj rokovaní o novej kolektívnej zmluve v NHL naznačuje túto alternatívu.
 
Center Steve Yzerman a obrancovia Chris Pronger s Robom Blakeom pomohli pred tromi rokmi v Salt Lake City Kanade k zisku prvého olympijského zlata po 50 rokoch, v roku 2004 však pre zranenia na Svetovom pohári nemohli hrať. V Turíne by však opäť nemali chýbať. HC pozýva na kemp približne 36 hokejistov, ktorých mená budú známe v priebehu štvrtka. Očakáva sa, že v Kelowne sa objavia aj ďalší zlatí olympijskí medailisti - brankár Martin Brodeur, obrancovia Eric Brewer, Adam Foote, Ed Jovanovski a Scott Niedermayer a útočníci Jarome Iginla, Simon Gagne, Ryan Smyth, Mike Peca, Joe Sakic a Mario Lemieux. Na sústredenie dostane pozvánku aj každý člen tímu, ktorý pred rokom vyhral Svetový pohár. Pre Pecu sú ZOH šancou vrátiť sa do kanadskej reprezentácie po tom, čo sa vlani nedostal do nominácie na prestížny turnaj.
 
V Kelowne a aj v Turíne budú chýbať viaceré kanadské hviezdy, ktoré sú staršie alebo ich výkonnosť poklesla. V Salt Lake City ešte na ZOH hrali, na Svetovom pohári už chýbali a rovnako by to malo byť aj na ďalšom olympijskom sviatku. Pozvánku by už nemali dostať Paul Kariya, Theo Fleury, Eric Lindros, Al MacInnis, Joe Nieuwendyk, Owen Nolan, Brendan Shanahan, Ed Belfour či Curtis Joseph.


pp;xo