Hokejové kartičky TIPOS SHL sú späť: Niektoré kúsky stoja za to

Zberatelia a fanúšikovia TIPOS Slovenskej hokejovej ligy majú po roku opäť dôvod na radosť. Druhá najvyššia hokejová súťaž v spolupráci so spoločnosťou SportZoo a partnerom Kaufland vydáva novú edíciu zberateľských kartičiek. Jej súčasťou sú všetci účastníci vrátane projektu JOJ ŠPORT Slovensko 18. A niektoré kúsky sa naozaj oplatí získať!

Historicky prvá a donedávna posledná kolekcia zameraná na druhú najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž uzrela svetlo sveta počas vyraďovacej fázy predminulého ročníka. „Kolekcia zo sezóny 2020/21 sa mi osobne páčila kvôli svojej jednoduchosti a pomerne ľahkej možnosti zozbierať kompletne celú kolekciu. Ťahákom boli určite až štyri garantované kartičky s podpisom hráča v každom boxe. Ide o výrazný nadpriemer v porovnaní s inými produktmi tejto kategórie,“ vracia sa s odstupom času k spomínanému vydaniu zakladateľ spoločnosti SportZoo Daniel Mrva.

„Ide o peknú marketingovú aktivitu, ktorá sa pred dvoma rokmi dočkala pomerne slušného záujmu zo strany fanúšikov. Znovu máme možnosť zvýšiť záujem u priaznivcov jednotlivých klubov. Verím, že tento rok bude ešte vyšší. Vďaka partnerom a klubom by sme toto vydanie zberateľských kartičiek radi ešte viac spropagovali a pozdvihli tak aj vďaka tomu marketingovú úroveň ligy,“ vysvetľuje iba hŕstku dôvodov, pre ktoré prišlo k vydaniu druhej edície kartičiek marketingový manažér TIPOS SHL Peter Petráš.  

Podpisy Miklíka, Hujsu či Lušňáka

Plnenie jednotlivých boxov sa oproti iným z dielne SportZoo pomerne výrazne líši. „To, ako sa môžeme vyhrať s plnením kolekcie, nám určuje v prvom rade rozpočet. V tomto prípade sme ním výrazne limitovaný, nakoľko kúpischopnosť kolekcie SHL sa zatiaľ nedá porovnávať s extraligovou,“ vysvetľuje jedna z hlavných osôb výrobcu čoraz populárnejších kartičiek.

Ako sa iniciátori vydania zhodujú, hlavným cieľom je zvýšiť povedomie o TIPOS Slovenskej hokejovej lige. „Oproti poslednej edícii sa mierne znížil počet hráčov základného setu – zo 180 na 162. Po prvýkrát ale zahŕňa aj tím Modrých krídiel a reprezentácie do 18 rokov, ktoré určite pozdvihnú atraktivitu plnenia,“ predstavuje už samotnú kolekciu Daniel Mrva.

Na svoje si rozhodne prídu aj vášniví zberatelia. V balíčkoch sú ukryté podpisy mnohých obľúbencov. Niektoré kúsky si bezpochyby zaslúžia prívlastok cenný. „Zvýšili sme počet najobľúbenejších podpisových kartičiek – z 36 až na 45. Fanúšikovia majú možnosť získať podpisy hráčov ako Kukumberg, Petrík, Hovorka, Hujsa a mnohí ďalší... Znížili sme počet balíčkov v boxe z 18 na 12, čím sa znížila cena boxu na 30 €.“

Kartičky

Kompletný checklist je k dispozícii na webe SportZoo. Zdroj: SportZoo

Každoročná tradícia?

Veľkú zásluhu na vydaní najnovšej edície zberateľských kartičiek má jeden z podporovateľov slovenského hokeja. „Veľmi si vážime spoluprácu s naším partnerom Kaufland, ktorý takisto preukázal záujem o zberateľské kartičky TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Aj vďaka nemu bolo možné tento projekt zrealizovať. Sme veľmi radi, že fanúšikovia si budú môcť kartičky zakúpiť nielen cez e-shop SportZoo, ale aj vo vybraných predajniach siete Kaufland,“ vysvetľuje Peter Petráš. Predaj na spomínanom webe už bol spustený, Kaufland by mal kartičky pustiť do predaja v priebehu tohto týždňa.

Hoci minulý rok nadšenci nemohli svoje zbierky obohatiť o cenné úlovky, vyhliadky do budúcnosti sú pomerne priaznivé. „Stále sa snažíme hľadať správnu periodicitu – či to vydávať každý rok alebo napríklad raz za dva, tri roky. Radi by sme to nastavili správne, aby sme trh nepresýtili a aby záujem fanúšikov bol naďalej dostačujúci. Pevne verím, že z toho spravíme tradíciu. Musíme to správne vyhodnotiť za pomoci kolegov zo SportZoo. Všetko bude závisieť aj od úspešnosti tohtoročného vydania,“ pokračuje marketingový manažér TIPOS SHL.  

Kartičky

SportZoo si dalo na najnovšom vydaní náležite záležať. Zdroj: SportZoo

Zberateľstvo sa dostalo v tunajších končinách do širšieho povedomia práve vďaka spoločnosti SportZoo, ktorá napreduje rok čo rok. Kvalitnú prácu tohto výrobcu už bádať aj za hranicami Slovenska. „Túto sezónu pôsobíme na Slovenskom a Českom trhu. Na oboch nás ešte čakajú druhé série domácich hokejových extralíg. V Česku taktiež najvyššia futbalová liga. V období pred svetovým šampionátom by u nás mala vyjsť kolekcia hokejovej reprezentácie, na ktorú sa veľmi tešíme. Čo sa týka nového ročníka, zatiaľ všetko smeruje k nášmu ďalšiemu veľkému rozšíreniu, ale zatiaľ nemôžem konkretizovať...,“ rúškom tajomstva uzatvára Daniel Mrva.