Dáni chcú na MS 2018 predať vyše 300-tisíc vstupeniek

Fanúšikovia Dánska sa radujú s hokejistami po strelení gólu na MS 2017 v Kolíne, foto iihf.comFanúšikovia Dánska sa radujú s hokejistami po strelení gólu na MS 2017 v Kolíne, foto iihf.com

KOLÍN NAD RÝNOM - Organizátori nasledujúceho svetového hokejového šampionátu elitnej kategórie Dáni považujú konanie tohto podujatia vo svojej krajine za najväčšiu športovú akciu na území krajiny v histórii. Uviedol to dánsky korunný princ Frederik po boku s prezidentom Dánskej hokejovej federácie Henrikom Bachom Nielsenom. „Ja osobne si hokej veľmi užívam. Väčšinou ho sledujem prostredníctvom médií, ale už som videl zápasy aj na olympiáde. Atmosféra na hokejových dueloch je vynikajúca a extrémne hlučná, podobá sa to veľkej párty. Nie je to ako na futbale, kde musia byť fanúšikovia oddelení. V hokejovej aréne sú všetci spolu a to je výnimočné,“ myslí si princ Frederik.

Šéf dánskeho zväzu vyzdvihol záujem člena kráľovskej rodiny o šport.Je známy svojou vášňou pre šport vrátane hokeja. Už veľakrát nás dokonca poctil svojou návštevou na zápasoch našej hokejovej reprezentácie, či už na majstrovstvách sveta alebo inej úrovni. Už teraz sa tešíme na máj 2018, naplno sa na svetový šampionát pripravujeme,“ povedal Henrik Bach Nielsen, podľa ktorého cieľom organizátorov MS 2018 je návštevnosť nad 300-tisíc priaznivcov. Turnaj sa bude konať v Kodani a Herningu, haly v týchto mestách majú kapacitu 12 500, resp. 11-tisíc miest.