Gladiátori si zgustli na nováčikovi, Trenčan si pripísal 6 kanadských bodov

Hoci v EUHL (Európska univerzitná hokejová liga) pôsobia od jej samého začiatku, takýto gólostroj zažili až na poslednom domácom zápase. Univerzitný tím Gladiators Trenčín sa pod taktovkou Braňa Jánoša zahryzol do svojho súpera a v predvianočnom zápase doslova zničil nováčika z Českých Budejovíc 13:2. Bodovo sa najväčšmi blysol Matúš Trenčan, ktorý k 3 presným zásahom pridal i 3 asistencie.

„Vedeli sme, že to nebude ľahké a že aj keď ide o papierovo slabšieho súpera, že nás bude chcieť potrápiť. Zodpovedne sme sa pripravovali a nechceli sme to vypustiť,“ vyslovil krátko po zápas Matúš Trenčan. Jeho mužstvo bolo v zápase pri poriadnej streleckej chuti, po dvoch tretinách Gladiátori vyhrávali neuveriteľných 11:0.

„Tretiu časť sme trošku vypustili a inkasovali dva góly. Boli sme na ňu už tak akosi nachystaní, že sme zabúdali na obranu, hrnuli sme sa do útoku a každý chcel streliť gól. Tým pádom brankárovi nikto nepomohol a dostali sme dva zbytočné góly,“ pokračoval. Domácim sa napokon podarilo zvíťaziť 13:2, pričom práve Matúš Trenčan vsietil hetrik a ďalšie tri kanadské body si pripísal za asistencie. „Na tréningoch sa svedomito pripravujeme a preto sme verili, že tvrdá práca prinesie nejaké tie bodové úspechy. Nie je to žiadna náhoda a ani šťastie, ale neustála práca a zlepšovanie svojich schopností a možností na ľade,“ priznal otvorene. S aktuálnymi 29 bodmi (14+15) je lídrom v tabuľke s kanadským bodovaním a súčasne i najlepším strelcom v súťaži.

Najbližší zápas čaká Gladiátorov až na konci januára, priestor tak teraz dostane niekoľkotýždňový tréningový proces. „Záleží to od hráča, či sa vie individuálne pripraviť na to, že bude mať dlhšie pauzu od zápasov. Vie, že celý ten čas musí neustále trénovať, aj keď, samozrejme, zápasová prax tam chýba. Profesionálni športovci by to ale mali zvládnuť, rovnako ako je to aj pri zraneniach. Verím, že si oddýchneme, natrénujeme a doladíme nejaké veci, a od nového roka začneme opäť víťazne,“ pokračoval odhodlane Trenčan. Týždne bez zápasov navyše naplno využije aj na plnenie si školských povinností: „V tomto smere mi prestávka veľmi pomôže, nakoľko je naozaj časovo náročné zladiť hokej, školu a prácu. Je toho mnoho, čo treba stíhať. Teraz prídu i skúšky, rôzne projekty a netreba to zanedbávať. Ten mesiac príde maximálne vhod, takže mi to skutočne pomôže.“

Gladiators Trenčín – Black Dogs Budweis 13:2 (5:0, 6:0, 2:2)

Góly a asistencie: 6. Šimko (Staňo. Huňa), 11. Kudlej (Madový, Porubský), 15. Šimko (Kudlej, Berák), 17. Trenčan (Habšuda, Huňa), 20. Škvarka (Osvald, Révesz), 24. Trenčan (Huňa, Madový), 25. Staňo (Jánoš, Škvarka), 28. Trenčan (Staňo), 29. Habšuda (Staňo, Trenčan), 32. Kopecký (Staňo, Trenčan), 38. Hajko (Šimko, Jánoš), 47. Jánoš (Berák), 60. Trautenberger (Trenčan) – 55. Křenek, 58. Fiala (Dvořák, Jiřinec)


Fotogaléria