Gladiátori si z českého tripu vezú domov 5 bodov

Univerzitné hokejové mužstvo Gladiators Trenčín pôsobiace v EUHL (Európska univerzitná hokejová liga) má za sebou trip v susednom Česku. V troch zápasoch si dokázal uchmatnúť 5 bodov.

Gladiátori odštartovali trip zápasom proti Engineers Prague. Vstúpili doň lepšie domáci Pražania, dokonca si dokázali vybojovať aj trojgólový náskok, keď vyhrávali už 4:1. „Vedeli sme, že tento zápas bude ťažký. Myslím, že jednu tretinu nás trošku podcenili, no dali nám lacné góly. Našťastie sme sa ale nevzdali, v poslednej časti sme to začali tlačiť, vyrovnali sme a urvali sme to v nájazdoch. Dva góly sme dostali vo vlastnej presilovej hre, čo hráča dá psychicky dole. Ale súčasne sme vedeli, čo je v nás, akú máme silu. Vždy sa dá vyhrať, preto som rád, že sme sa nevzdali,“ zhodnotil spätne trenčiansky kapitán Miroslav Habšuda.

Jeho mužstvo si dokázalo svojou bojovnosťou totiž vynútiť predĺženie, resp. rozhodlo sa v nájazdoch, kde rozhodol Matúš Trenčan. „Nájazdy sa trénujú po každom tréningu, ale hráčov sme vybrali podľa toho, ako sa im darilo v zápase a kto je aký strelec. Hlavne nás ale v nájazdoch podržal náš brankár Jakub Kostelný, keďže ani raz neinkasoval,“ pokračoval Habšuda.

Engineers Prague – Gladiators Trenčín 5:6 po sn. (2:0, 2:3, 1:2 – 0:0)

Góly a asistencie: 22. Mikuš (Habšuda), 38. Berák (Hegyi), 39. Trenčan (Staňo), 53. Huňa (Habšuda, Staňo), 60. Hegyi (Habšuda, huňa), Rozhodujúci nájazd: Trenčan

V druhom zápase sa Trenčania postavili proti štvornásobnému majstrovi EUHL a síce UK Praha. Tento raz na body nesiahli, spomínanému súperovi podľahli 3:4. „Hrali sme na malom ihrisku, kde súper na nás hneď vyletel a napádal nás. Hráči hrali tvrdo a miestami som mal dojem, že my na takéto niečo nie sme zvyknutí. V priebehu pár minút sme dostali viacero hlúpych gólov, čo sa ťažko doťahovalo,“ zhodnotil zápas Habšuda. Dvaja jeho spoluhráči, a síce Hegyi a Jánoš, si navyše z prehratého zápasu odniesli aj pamiatku v podobe niekoľkých štichov na tvári.

UK Praha – Gladiators Trenčín 4:3 (1:0, 0:1, 3:2)

Góly a asistencie: 30. Huňa (Habšuda, Trenčan), 51. Trenčan (Mikuš, Huňa), 58. Hegyi (Huňa, Trenčan)

Posledné stretnutie v rámci tripu bolo proti nováčikovi v súťaži, a síce Českým Budejoviciam. „Niektorí naši hráči si potrebovali uvedomiť, že ísť na zápas nie je o tom, že o góly, resp. výsledok sa postará prvá a druhá formácia, a zvyšní sa pri nich len zvezú. Po zápase s UK Praha bolo prehovorené do duše pár hráčom a dnes ten výkon vyzeral úplne inak. Chalani makali od začiatku do konca a aj keď sme tam mali veľa oslabení, zvládli sme to,“ tešil sa trenčiansky kapitán. Gladiátori posledný zápas totiž vyhrali 7:3 a z celého tripu si tak odvážajú naspäť do Trenčína 5 bodov. „S piatimi bodmi som spokojný, ale viem, že sme mali aj na viac. Či už v tom prvom zápase sme mohli vyhrať za 3 body, ale najmä v tom druhom sme mali nejaké získať. Ale body ma, samozrejme, tešia. Sú dôležité,“ zhodnotil na záver Habšuda.

Black Dogs Budweis – Gladiators Trenčín 3:7 (1:3, 1:3, 1:1)

Góly: 12. Trenčan, 16. Trenčan, 18. Hegyi, 36. Porubský, 36. Huňa, 37. Božík, 56. Šimko