Gladiátori porazili lídra z Brna, v nájazdoch rozhodol Huňa

Vysokoškoláci z Trenčína sa po tripe v susednom Česku opäť predstavili na domácom ľade.

Tento raz v rámci EUHL (Európska univerzitná hokejová liga) privítali lídra z Brna, ktorému sa až do 50. minúty darilo vyhrávať. Následne však Gladiátori udreli, v oslabení vyrovnali a v samostatným nájazdoch si uchmatli bod navyše. Vďaka 2-bodovéu víťazstvu sa navyše prehupli na priebežné 3. miesto.

Gladiators Trenčín – HC Masaryk University 2:1 sn (0:1, 0:0, 1:0 – 0:0)

Góly a asistencie: 50. Hegyi (Huňa, Božík), rozhodujúci sam. nájazd Huňa – 19. Matov (Pavel, Říčka)

Vylúčení: 5:9 na dve minúty, navyše Madový (GLA) 5+DKZ, Mikuš (GLA) 5+DKZ, presilové hry: 0:1, oslabenia: 1:0, pomer striel: 33:16

Rozhodovali: Lokšík – Krajčík, Vondra, 278 divákov

Gladiators Trenčín: Kostelný – Božík, Habšuda, Matejka, Madový, Mikuš, Balaj, Hajko, Huňa, Suzakov, Kopecký, Šimko, Klokov, Trenčan, Hegyi, Osvald, Škvarka, Jánoš, Staňo, Mečiar, Berák

HC Masaryk University: Tichon – Kučera, Gonos, Maršálek, Grman, Polesný, Sedláček, Grygera, Matov, Ivičič, Čtvrtníček, Biolek, Vaverka, Říčka, Vlašín, Pavel, Heža, Bustin, Florek, Tomanik, Račický

Priebeh zápasu

Súboj lídra tabuľky s domácimi Gladiátormi priniesol už od prvých sekúnd svižný hokej. V 7. minúte sa mohla presadiť Bustinova formácia, ale zakončenie do odkrytej bránky hosťom nevyšlo. Rovnako šťastie neprialo o 3 minúty neskôr ani Vlašínovi, keď skackavý puk neposlal za Kostelného. Na druhej strane spoza bekov pohrozil Habšuda, ale ani tento raz sa gólové skóre neotváralo. Úvodný presný zásah prišiel až na konci úvodného dejstva, keď si Matov obkorčuľoval bránku, puk sa dostal Kostelnému pri betón a ten si ho nešťastne zasunul za bránkovú čiaru.

V úvode nasledujúcej dvadsaťminútovke nevyužili študenti z Trenčína presilovú hru o dvoch hráčov, rovnako sa v početnej výhode nedarilo ani hosťom. Tretina bohatá nielen na dvojminútové vylúčenia priniesla šance na oboch stranách, ale skóre sa nemenilo. Azda najväčšiu príležitosť na gólovú korekciu mal v samom závere Heža, ktorý naskočil na ľad z trestnej lavice, ale svoj únik nezakončil presným zásahom.

V 44. minúte sa hostia už-už tešili z gólu, ten však nemohol byť uznaný kvôli zakončeniu zdvihnutou hokejkou. Naopak udrieť sa podarilo Gladiátorom, a to dokonca v oslabení, keď sa Hegyi s Huňom dostali do prečíslenia, a prvý menovaný zakončoval sprava. Strelecky patrila táto tretina domácim, ale Tichona v bránke nedokázali viackrát prekonať. Zápas sa tak prehupol do predĺženia, v ktorom taktiež nevzišlo meno víťaza stretnutia. Rozhodnúť museli až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešní Gladiátori.

Najbližší zápas odohrajú Gladiators Trenčín v nedeľu o 17:00 na Zimnom štadióne Pavla Demitru v Trenčíne proti Engineers Prague.