Dvadsiatka tesne prehrala s Nemcami, súper rozhodol trojgólovou druhou tretinou

MONTHEY (SZĽH) – Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov neuspeli v druhom zápase na Turnaji štyroch krajín v Monthey. Po piatkovom dobrom výkone proti domácim Švajčiarom korunovanom ziskom troch bodov v sobotu popoludní podľahli Nemcom 2:3. Zverenci trénera Ivana Feneša odohrajú posledný duel na podujatí v nedeľu o 11.00 h proti Nórom. 

Slovenskí hokejisti pokračovali v úvodnej tretine súboja s Nemcami v aktívnej hre zo včerajšieho stretnutia. Súpera nepúšťali do dobrých pozícii na zakončenie a viackrát si vytvorili tlak v útočnom pásme. Nebezpečná bola opäť najmä prvá formácia, ktorá sa postarala o otvárací gól v 16. minúte. Puk putoval od Dalibora Dvorského cez Alexa Čiernika až k voľnému Ondrejovi Molnárovi, ktorý pohotovou strelou rozvlnil sieť. 

Nemeckým reprezentantom pomohla presilovka na začiatku druhej tretiny. Síce ju nezužitkovali na vyrovnanie, ale dostali sa do hry a postupne otočili skóre. V 27. minúte Oswald Veit prekvapil Patrika Andrisíka nenápadnou strelou z pravej strany, keď puk zapadol do voľného priestoru medzi betón a žŕdku. V polovici duelu Quirin Bader gólovou dorážkou potrestal vylúčenie Libora Nemca a v 38. minúte využil presilovku po faule Ondreja Molnára aj Nils Elten. 

V záverečnej tretine si Nemci kontrolovali náskok a neponúkali slovenským hokejistom príležitosti na skórovanie. Mužstvo trénera Tobiasa Abstreitera hralo navyše disciplinovane bez faulov. Mimo trestnej lavice sa dlho držali aj mladí Slováci, ale v 57. minúte prišlo zbytočné vylúčenie Ondreja Molnára, ktoré tímu skomplikovalo snahu o vyrovnanie. Slovenskí hokejisti si vytvorili tlak až v záverečných sekundách duelu a pri hre bez brankára znížili na konečných 2:3. Po prihrávke Molnára presne namieril kapitán Libor Nemec.

Hlas po zápase:

Ivan Feneš, tréner SR 20: "Zápas bol pre nás veľmi poučný. V prvej tretine sme dominovali a práve v nej sme si zápas prehrali viacerými nevyužitými šancami. Niektorí hráči uverili tomu, že stačí korčuľovať iba jednu tretinu a úplne vypli. V druhom dejstve nás naivné fauly položili na kolená. Dostali sme dva góly v oslabení po zle vyriešených situáciách a konečný výsledok nás extrémne mrzí. Pozeráme sa však už smerom k MS v Kanade a práve takéto duely nám ukazujú, ktorí hráči majú požadovanú výkonnosť. V zajtrajšom zápase musíme podať určite lepší výkon a hlavne potrebujeme hrať konštantne šesťdesiat minút. Čaká nás krátka regenerácia, ale napriek tomu sa stopercetne pripravíme. V zostave však bude absentovať Dalibor Dvorský, ktorý má už v pondelok klubové povinnosti."

Turnaj štyroch krajín hráčov do 20 rokov – Monthey (Švaj.):

Nemecko – Slovensko 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Góly:
27. Veit (Kechter, Krening), 30. Bader (Freis, Krening), 38. Elten (Rossmy, Heigl) – 16. Molnár (Čiernik, Dvorský), 60. L. Nemec (Molnár, Žabka).
Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 450 divákov.

Zostava SR 20: Andrisík – Groch, Nátny, Žabka, Laurenčík, M. Mešár, Funtek, A. Bartoš, Frídel – Čiernik, Dvorský, Molnár – L. Nemec, Šramaty, Mišiak – Štefančík, Suchý, Šotek – Ondriš, Štetka, Danielčák. Tréner: I. Feneš.