Dvadsiatka spoznala rozpis nasledujúcich MS, v základnej skupine odohrá iba poludňajšie zápasy

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odohrá otvárací zápas nadchádzajúcich majstrovstiev sveta juniorov vo švédskom Göteborgu. Mladí Slováci nastúpia v utorok 26. decembra o 12.00 h proti rovesníkom z Česka, ktorí budú na severe Európy obhajovať strieborné medaily z nedávneho šampionátu v Kanade.

Dvadsiatka absolvuje všetky zápasy v základnej B-skupine už napoludnie. V stredu 27. decembra vyzve Švajčiarov, v piatok 29. decembra Nórov a v nedeľu 31. decembra Američanov. Dejiskom slovenských duelov bude hala Frölundaborg s kapacitou viac ako 7 000 divákov. Zápasy A-skupiny, v ktorej figurujú domáci Švédi, Kanaďania, Fíni, Nemci a Lotyši, privíta aréna Scandinavium. Práve v nej získali slovenskí hokejisti historické zlato na MS 2002.

Formát turnaja bude rovnaký ako v ostatných rokoch. Prvé štyri tímy zo základných skupín postúpia do štvrťfinále a posledné piate mužstvo bude bojovať o záchranu. Podujatie odštartuje tradične na Štefana a vyvrcholí 5. januára. Prvenstvo budú obhajovať reprezentanti Kanady.

Zloženie základných skupín

A-skupina: Kanada, Švédsko, Fínsko, Nemecko, Lotyšsko
B-skupina: Česko, USA, SLOVENSKO, Švajčiarsko, Nórsko

Program slovenského tímu

26. decembra
12.00 SLOVENSKO - Česko

27. decembra
12.00 SLOVENSKO - Švajčiarsko

29. decembra
12.00 Nórsko - SLOVENSKO

31. decembra
12.00 USA - SLOVENSKO