Dvadsiatka nestačila na Švajčiarov, tí na turnaji nestratili ani bod

DRÁŽĎANY (SZĽH) - Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali v záverečnom vystúpení na turnaji Summer Hockey Challenge 2016 v Drážďanoch so Švajčiarskom 0:3. Ich súper nestratil na turnaji ani bod, mladí Slováci si pripísali v piatok víťazstvo nad Nemeckom. Turnaj uzavrie súboj Nemecka s Českom v sobotu podvečer o 16:30.


Obranca Michal Roman, foto: Jakub Homoľa / Slovakprospects.com

SR "20" - ŠVAJČIARSKO "20" 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Švajčiarski hokejisti sa strelecky presadili už v 8. minúte a v každej tretine pridali vždy jeden gól. Naši hráči nenašli účinnú zbraň na brankára Ritza a brzdili ich aj časté vylúčenia. Oslabenia síce slovenskí mladíci zvládli dobre, gólovo sa však v zápase nepresadili.

Ernest Bokroš, tréner SR 20:Dnes sme nastúpili proti najsilnejšiemu súperovi na turnaji. To stretnutie sme neodohrali zle, ale súperovi sme žiaľ ponúkli prvý gól po individuálnej chybe už v 8. minúte. V ďalšom priebehu bol zápas vyrovnaný ale treba povedať, že Švajčiari boli v mnohých činnostiach lepší. Predčili nás v korčuľovaní, v osobných súbojoch, a boli efektívnejší na buly. My sme mali až 7 vylúčených hráčov, čo na tejto úrovni je strašne veľa. Pozitívom je aspoň to, že chlapci výborne zvládli všetky oslabenia, ale nesmie sa nám stávať, aby sme mali tak veľa vylúčených.

Reprezentačný tréner zhodnotil aj celkové účinkovanie svojich zverencov na turnaji Summer Hockey Challenge v Drážďanoch. „Turnaj nám ukázal, kde všade máme medzery. Títo chlapci prechádzajú z juniorskej do seniorskej kategórie, a na medzinárodnej úrovni sú tie zápasy oveľa náročnejšie ako boli doteraz zvyknutí. Na tom ešte musíme popracovať, a získať viac skúseností z takýchto ťažkých zápasov – či už to bude na medzinárodnej scéne, alebo doma v rámci Tipsport ligy,“ dodal Ernest Bokroš.

Hokejový turnaj Summer Challenge - Drážďany (Nemecko):
Slovensko "20" - Švajčiarsko "20" 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly:
8. Haberstich, 29. Zehnder, 54. Hischier
Zostava SR 20: Tomek – Hatala, Košecký, Grman, Bdžoch, Hain, Burzík, Jendroľ, Lindeman, Oško, Roman, Sloboda, Murín, Hecl, Koyš, Pätoprstý, Andrisík, Prašil, Struška, Koziot, Bondra

Zostávajúci zápas:
Nemecko "20" - Česko "19" (16.30)