Demitra: Stratili sme vyhratý zápas

Lašák čelí kanadskému útoku, Štartfoto - Ján SúkupLašák čelí kanadskému útoku, Štartfoto - Ján Súkup

INNSBRUCK 12. mája (SITA) - Súhrn hlasov po štvrtkovom štvrťfinálovom zápase Kanada - Slovensko (5:4) na 69. MS v hokeji v Innsbrucku:

Marc Habscheid (tréner Kanady): "Bol to mimoriadne zaujímavý a atraktívny duel, hralo sa vo vysokom tempe. Moji zverenci podali vynikajúci výkon, na súpera vyvinuli veľký tlak. Som veľmi rád, že sa niekoľkokrát dokázali vyrovnať s nepriaznivým vývojom. Odpovedali sme na rýchly úvodný gól Slovenska a nevzdali sme sa ani v druhej tretine, keď sme mohli zvýšiť náš náskok, ale puk nechcel skončiť v sieti. V závere som veril, že po góle na 3:4 ešte odpovieme, čo sa aj stalo."

František Hossa (tréner SR): "Gratulujem Kanade k postupu. Z našej strany to bol veľmi dobrý výkon, mali sme na víťazstvo. Nevyhralo lepšie, ale šťastnejšie mužstvo. Ťažko možno chlapcom niečo vyčítať, snáď len chyby v obrannej tretine, po ktorej súper otočil vývoj. Moji zverenci bojovali, ukázali vynikajúce morálne vlastnosti, ale v rozhodujúcich momentoch strieľal góly súper. Za stavu 5:4 už bolo veľmi náročné dať vyrovnávajúci gól."

Michal Handzuš (útočník SR): "Rozhodlo príliš veľa chýb, ktoré sme spravili pred vlastnou bránkou. Kanada nás ničím neprekvapila, dnes nemali obe obrany svoj deň. Napokon sme dostali nešťastný gól, na ktorý sme napriek niekoľkým možnostiam neodpovedali. Pri mojom góle som Brodeura celý čas videl, takže nebol problém zdvihnúť puk, keď si ľahol na ľad. Táto sezóna je pre mňa sklamaním. Nevyhral som slovenskú extraligu, nevyšlo to na majstrovstvách sveta. Zároveň je to pre mňa motivácia do ďalšieho roka."

Pavol Demitra (útočník SR): "Ťažko sa mi hovorí, stratili sme vyhratý zápas. Dopustili sme sa väčšieho množstva chýb, ako sme si mohli dovoliť. Obe mužstvá hrali výborne, na kanadskú stranu sa priklonilo šťastie. Mali sme ich na lopatkách, trochu nás zaskočil zbytočný vyrovnávajúci gól na 4:4. Konečne som prelomil streleckú smolu na turnaji, ale oba góly by som radšej vymenil za víťazstvo."

Ľubomír Višňovský (obranca SR): "Škoda, že Kanada vždy odpovedala na naše góly. Súper bol veľmi nepríjemný v presilovkách a pred našou bránkou, čo dokonale využil. Aj za stavu 4:4 som veril, že vyhráme, o to viac bolí piaty gól, ktorý nikto nečakal. Thorntonovi vyšla jedna strela, puk sa mu postavil a nejako to tam spadlo. V porovnaní s predchádzajúcimi šampionátmi sme si vôbec nenaklonili šťastie."

Ján Lašák (brankár SR): "Pri prvých štyroch góloch som podľa mňa nemal šancu. Pri štvrtom tečoval strelu Zdeno Chára, bola to veľká smola. Ten víťazný ma mrzí. Thornton vystrelil od modrej čiary, mohol som to chytiť. Puk som videl, potom sa zrazu postavil na hranu, zmenil smer a nemal som čas reagovať. Neviem, ako sa dostal do bránky. Inak sa mi chytalo dobre, pochytal som kopu iných šancí."

Marián Hossa (útočník SR): "Sme sklamaní, ale nemáme sa za čo hanbiť. Na medaily je sedem kandidátov a pokračovať môžu len štyria. Dnes sme mali na víťazstvo, Kanaďania boli zdolateľní."


mg;to;ds