Buček zariadil pre Nitru postupový "mečbal". Neboli sme horší, tvrdí Trenčan T. Varga

NITRA 19. marca (SITA) - V mimoriadne vyhrotenej štvrťfinálovej sérii Kaufland play-off Tipsport ligy 2018/2019 medzi Nitrou a Trenčínom je po pondelkovom piatom súboji bližšie tím spod Zobora.

Zverenci trénera Antonína Stavjaňu zvládli domáce stretnutie, v sérii vedú 3:2 na zápasy a v stredu 20. marca môžu pod hradom Matúša Čáka rozhodnúť o postupe do semifinále.

V pondelok Nitra zvíťazila 2:0, jej oba zásahy zaznamenal Samuel Buček, keď premenil trestné strieľanie a v závere súboja skóroval aj do prázdnej bránky Trenčína. "Veril som si a tajne som dúfal, že na trestné strieľanie pôjdem práve ja. Viem, čo na Miša Valenta platí, pozorne s trénerom našich brankárov sme študovali jeho štýl chytania. Som rád, že som to využil," povedal Buček podľa denníka Šport.

Hokejisti Dukly cestovali domov s tým, že v stredu pred vlastnými fanúšikmi musia zvíťaziť, ak chcú pokračovať v sezóne. "Horší sme v Nitre určite neboli. Bojovali sme jeden za druhého. Všetka česť chalanom, ktorí doteraz veľa nehrali a nastúpili. V stredu chceme doma sériu vyrovnať a vrátiť sa v piatok do Nitry," povedal podľa Športu útočník "vojakov" Tibor Varga.

Do série, či už sa skončí v stredu alebo nie, isto nezasiahnu Trenčania Tomáš Starosta, Boris Sádecký ani Nitran Judd Blackwater. Všetci totiž dostali od disciplinárky SZĽH dištanc za svoje tvrdé zákroky za hranicou pravidiel.
 


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy